Vecpiebalgas pagastā notikusi smaga sadursme. Likumsargi brīdina, ka šoferiem šādos ceļa posmos jābrauc uzmanīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pamatīgs sastrēgums 6.oktobrī, ap pusdienas laiku, veidojās Vecpiebalgas pagastā, piecus kilometrus pirms Bērzkroga Cēsu – tur bija smagi saskrējušās divas vieglās automašīnas un abas, inerces dzītas, nokļuva grāvī, vēsta "Degpunktā".

Ap septiņiem no rīta pa autoceļu Cēsis-Vecpiebalga-Madona brauca kāds šoferis, vadot savu "Citoren" spēkratu. Vīrietis virzījās uz Bērzkroga pusi, līdz kustību apturēja meža zvērs. Trieciens sadragāja transportlīdzekli.

Šoferis apstājās ceļa malā, izsauca policiju un izlika avārijas trijstūri. Tika noformēts negadījuma protokols un vīrietis devās prom, jo, iespējams, negribēja ilgi gaidīt ceļa malā, kamēr atbrauc evakuators. Pēc trīs stundām pa to pašu joslu virzījās sarkana "Toyota", kam pie stūres sēdēja pensionārs. Vīrietis nepamanīja novietoto "Citroen".

"Viņš stāvēja uz ielas ceļa malā, un es ieskrēju viņam aizmugurē," stāsta "Toyota" vadītājs.

Policija apgalvo, ka "Citroen" vadītājs spēkratu bija novietojis atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem. Astoņdesmit divus gadus vecais "Toyota" vadītājs nevar paskaidrot, kāpēc stāvošā automašīna viņam palika neredzama līdz pat pēdējam – trieciena brīdim.

"Neredzēju viņu, varēja izvairīties no sadrusmes, apbraucot šķērsli, bet es viņu neredzēju un braucot aizķēru," stāsta "Toyota" vadītājs.

Mediķi uz notikuma vietu tika izsaukti plkst. 10.56s minūtēs. Ārsti apskatīja pensionāru un piedāvāja viņam medicīnisko palīdzību, taču avārijā iesaistītais vīrietis no aprūpes atteicās. Par laimi, traumas netika gūtas. Likumsargi brīdina, ka šoferiem šādos ceļa posmos jābrauc uzmanīgi.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu