"Mavericks" treneris atklāj, kādu spēles līmeni jaunajā sezonā sagaida no Porziņģa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids sagaida, ka Kristaps Porziņģis jaunajā sezonā atgriezīsies Visu zvaigžņu spēles kalibra spēlētāja līmenī.

Jaunais "Mavericks" stūrmanis pēc pirmo pirmssezonas pārbaudes maču aizvadīšanas atklāj, ka regulārās sezonas gaitā laukumā sagaida "vecā" Porziņģa atgriešanos.

Latviešu basketbolists sestdien 19 minūtēs spēles laika pret Losandželosas "Clippers" izcēlās ar daudzpusīgu sniegumu - 15 punkti, piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un trīs bloķēti metieni.

Pēc šāda snieguma latvieša izpildījumā Kids pauda pārliecību, ka Porziņģis atgriezīsies "All-Star" kalibra līmenī.

"Viņam ir prasmes, lai viņš piedalītos Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis šajā līgā ir "All-Star" līmeņa spēlētājs. Reizēm mēs cilvēkus savainojumu vai citu apstākļu dēļ vērtējam negodīgi. Mēs katru gadu sagaidām, ka viņi būs roboti un Visu zvaigžņu spēles dalībnieki," norādīja Kids.

Speciālists arī norādīja, ka basketbolisti reizēm nesasniedz virsotnes, kuras no viņiem sagaida. Tomēr latvieša gadījumā Kids ir noskaņots optimistiski.

"Reizēm spēlētāji nesasniedz uzstādītās latiņas, bet es domāju, ka viņš [Porziņģis] šogad piedalīsies Visu zvaigžņu spēlē. Ja nē, tad viņš būs turpat uz robežas," par sava basketbolista potenciālu optimistiski noskaņots ir Kids.

Porziņģis savas karjeras laikā reiz jau tika izvēlēts Dalībai Visu zvaigžņu spēlē. 2018. gadā latvietis bija izvēlēts dalībai prestižajā mačā, tiesa, toreiz patraucēja krustenisko saišu savainojums, kā rezultātā Porziņģis izlaida 20 mēnešus.

Nākamo pārbaudes spēli "Mavericks" aizvadīs naktī uz ceturtdienu, plkst. 1.30 pēc Latvijas laika viesojoties pie Šarlotas "Hornets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu