Ekskluzīvi "Apollo.lv" Gupalo par dzīvesdraugu Osokinu: Mēs tik labi viens otru jūtam (1)

Foto: Instagram/katrinagupalo
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūziķu pāris - dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins šoruden par godu Latvijas dzimšanas dienas mēnesim izveidojuši kopīgu koncertprogrammu "Mēness starus stīgo". "Apollo.lv" dziedātāja pastāsta, ka tas ir liels retums, kad kopā ar savu mīļoto cilvēku var muzicēt uz vienas skatuves.

Katrīna Gupalo ir cerību spārnota, ka šajā rudenī un ziemā nebūs vairs Covid- 19 ierobežojumu un dzīvie koncerti varēs notikt. "Ļoti ceru, ka nebūs atkal pāreja uz virtuālajiem koncertiem. Tie, protams, ir interesanti un foršs ir process, tos veidojot, kā arī rezultāts parasti ir ļoti skaists, bet tik un tā tās nav dzīvās emocijas," piebilst Gupalo.

Viņa arī zina stāstīt, ka mūziķi tāpat ir ļoti nobijušies par gaidāmo rudens un ziemas periodu: "Visi jau baidās, ka atkal būs tāpat kā bija. Visādā ziņā tas bija briesmīgs laiks – gan emocionāli, gan materiāli. Skatīsimies, kā būs! Es arī pati cenšos domāt pozitīvi, ka viss būs labi.

Man arī liels prieks, ka daudzi koncertorganizatori, pat nezinot, kā būs, uzņemas visus riskus un organizē, un skatās uz to pozitīvi, meklējot risinājumus, lai viss varētu notikt."

Dziedātāja atklāj, ka ar savu dzīvesdraugu, pianistu Andreju Osokinu nemaz tik bieži neizdodas uzstāties. "Viņam ir savi soloprojekti un man ir savi darbi. Pirmais mūsu kopdarbs bija "100 gadi ar Piafu", tad izveidojām koncertizrādi "Pēc pusnakts/ After midnight" un tagad mūsu trešā kopīgā koncertprogramma "Mēness starus stīgo", kas ir veidota par godu Latvijas dzimšanas dienai.

Jaunajā koncertprogrammā pamatā būs latviešu komponistu un latviešu tautas mūzika. Mēs to veidosim ļoti romantisku ar pārsteigumiem un negaidītām lietām dziesmu interpretācijās un apdarēs. Piemēram, būs latviešu tautasdziesmas, kurām pati esmu uztaisījusi apdares.

Protams, būs arī latviešu komponistu – Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa un Emīla Dārziņa klaviermūzika, kas būs Andreja pārziņā. Būs arī latviešu solodziesmas, kas rakstītas balsij ar klavierēm, parasti tās tiek dziedātas operas balsī, bet man bija interesanti, kā to dziedās nevis ar operas, bet manu balsi," pastāsta Gupalo.

"Man ļoti patīk ar Andreju gan izdomāt koncertprogrammas, gan radīt un diskutēt, kas būs un kas nē. Vairāk par visu man patīk būt ar Andreju uz skatuves, jo mēs tik labi viens otru jūtam. Jūtoties tik labi, varam arī viens otru ļoti pārsteigt. Tas ir interesanti gan radošā ziņā, gan arī personiski. Es ļoti izbaudu ikvienu iespēju, kad varu uzstāties ar Andreju. Tas ir kaut kas īpašs," sadarbību ar dzīvesdraugu raksturo Gupalo.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu