Laikraksta redaktore un iesaistītā skolotāja komentē sludinājumu, ar kura palīdzību meklē Covid-19 pozitīvos, lai inficētos (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Attēls no "Twitter"

"Par labu pateicību skolotājas meklē Covid-19 pozitīvos, lai varētu saslimt." Šāds kodolīgs sludinājums avīzē "Bauskas Dzīve" šonedēļ saviļņoja sociālos tīklus. Vai tas patiešām domāts nopietni? Kādēļ skolotājas labprātāk izvēlas slimību nevis vakcīnu? Un kāda atbildība draud par šādu apzinātu vīrusa izplatīšanu? Latvijas Televīzijai izdevās sazināties ar sludinājuma autori, uzdodoties par slimnieku, kurš varētu par maksu aplipināt citus.

Skolotāja, kura stādās priekšā kā Iveta. Viņa gatava tikties, lai pēc iespējas ātrāk vienotos par aplipināšanu.

"Mēs tiksimies un tad visu sarunāsim. Sākumā parādīsiet dokumentu, ka esat pozitīvs. Tad runāsim tālāk," saka Iveta.

Viņa uzsver, ka nauda nav problēma: "Nav runa par naudu. Naudu mēs sarunāsim, jā. Tur viss būs kārtībā. Galvenais man patiešām jāredz, ka es runāju ar cilvēku, kurš ir pozitīvs. Lai nav negatīvs.

Man kolēģītes arī meklē. Mēs esam vairākas skolotājas. Mēs esam bariņš, kurš nevakcinējas. Kā jūs zināt, 15. novembrī paliksim bez darba."

Iveta klāsta, ka skolotāju bariņš meklē kādu Covid-19 pozitīvu cilvēku. Ja kāda atradīs, tad padalīsies ar citiem.

Atbildot uz jautājumu par to, vai gatava, ka vīrusa izslimošana nav patīkama, Iveta saka: "To mēs zinām, bet mums ar imunitāti visiem viss ir kārtībā. Es domāju, ka mums tā pārslimošana būs pavisam viegla. Katrā ziņā mēs nebaidāmies no pārslimošanas. Mēs baidāmies no nepierādītas vakcīnas, kas nav kārtīgi izpētīta. Mēs no tā baidāmies. Jo mēs nezinām, kas notiks pēc pieciem, desmit gadiem, kāda mutācija sāksies no tās vakcīnas."

Žurnālistam atzīstoties, ka viņš nav Covid-19 slimnieks, kundze neapjūk un nesatraucas par izjukušu darījumu. Par piedāvājumu trūkumu viņa nevarot sūdzēties.

"Pusotrā dienā man bijuši no 20 līdz 30 zvani. Tūlīt arī ar vienu jātiekas," stāsta Iveta.

Covid-19 slimnieki prasot vismaz 100 eiro par savu "pakalpojumu". Tomēr sieviete gatava šķirties no lielākas summas, jo galvenais esot, lai kabatā ir sertifikāts par Covid-19 izslimošanu. Tad sešus mēnešus varēšot dzīvot mierīgi. Par laiku pēc mēnešiem sieviete vēl nedomā, jo varbūt, ka tad viss būs mainījies - piemēram, valdība kritusi. Ja nekas nemainīsies, sieviete gatava atkārtot saslimšanu ar Covid-19.

Sieviete uzsver, ka valdība solīja brīvprātīgu vakcināciju, bet tagad situācija mainījusies.

Iveta arī neslēpj, ka pirms tam mēģinājusi iegādāties viltus vakcinācijas sertifikātu, bet tas neesot izdevies, tādēļ tagad ķērusies pie šī plāna. Sievietei ir 53 gadi, no kuriem 32 viņa nostrādājusi skolā un citu darbu meklēt nevēlas. Baušķeniece strādājot vairākās Rīgas mācību iestādes, bet šobrīd noformējusi slimības lapu. No skolas vadības savus plānus apzināti inficēties viņa slēpjot.

"Bauskas Dzīves" redaktore Anita Rozentāle apliecināja, ka sludinājums nav joks. To tiešām iesniegusi kāda novada skolotāja. Arī laikraksta redakcijā bijušas diskusijas – vai tiešām tādu tekstu drīkst publicēt.

"Šajā tekstā likuma pārkāpumi netika saskatīti, bet, tālāk diskutējot, ļoti svarīgs jautājums – ko ar šādu tekstu iesniedzējs vēlas panākt. Kāda ir viņa argumentācija.

Atbilde no šīs skolotājas, sludinājuma iesniedzējas bija – gribu valdībai parādīt, cik tālu ir novesti skolotāji, uz ko viņi varētu būt gatavi, protestējot pret obligātu vakcināciju.

Protams, redakcijas nostāja ir tāda, ka cilvēkiem ir jābalstās uz zinātni, nevajag pakļauties dažādiem murgiem. Ir jāvakcinējas. Bet nevar tā gluži izlikties, ka nav citādi domājošo," stāstīja laikraksta redaktore Rozentāle.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu