Kam būs vadīt Rīgas "Dinamo"? Atbild hokeja eksperti (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu ceturtdien, 21. oktobrī, negaidīti atstāja krievu speciālists Sergejs Zubovs. Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar vairākiem hokeja ekspertiem, lai uzdotu jautājumu - kuram speciālistam vajadzētu pārņemt kluba vadību?

Klubs savā oficiālajā paziņojumā vēstīja, ka tuvākajās spēlēs komandas galvenā trenera pienākumus pildīs Zubova asistents Valērijs Kuļibaba. Tāpat komanda skaidroja, ka tuvākajā laikā tikšot lemts par to, kā risināt radušos situāciju.

Uz jautājumu, kuram hokejistam vajadzētu pārņemt Rīgas "Dinamo" stūri, atbildēja hokeja eksperti Jānis Matulis, Lotārs Zariņš un Mārtiņš Kļavenieks.

Jānis Matulis, sporta žurnālists

Pieredzes bagātais hokeja apskatnieks Jānis Matulis neslēpa, ka sarunās ar kolēģiem izskanējis Latvijas hokeja valstsvienības trenera Harija Vītoliņa vārds. Tiesa, viņš pats par šādu variantu nav pārliecināts.

"Ja es būtu Harija Vītoliņa vietā, es šobrīd droši vien nenāktu. Tam galvenajam trenerim, kurš ierodas sezonas vidū un nav piedalījies sastāva komplektācijā, ir ļoti grūti ielēkt tajā ejošajā vilcienā," sacīja Matulis.

Skatoties no paša "Dinamo" perspektīvas, žurnālists norādīja, ka klubs gadu gaitā tik straujus pagriezienus nav taisījis: "Tas nozīmē, ka, iespējams, mēģinās ar Kuļibabu novilkt līdz galam."

Sergejs Zubovs (no kreisās) un Valērijs Kuļibaba
Sergejs Zubovs (no kreisās) un Valērijs Kuļibaba Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Matulis arī piekrita, ka loģisks variants būtu amatā atstāt Kuļibabu, kurš līdz sezonas beigām varētu īstenot Zubova iesāktās iestrādnes.

"Viņš [Kuļibaba] ir viltīgs. Un tas trenerim ir ļoti svarīgi. Es domāju, ka varbūt viņš arī var izvilkt," sacīja Matulis.

Nobeigumā Matulis atgriezās pie jau iepriekš pieminētā Harija Vītoliņa, norādot, ka pašreizējā treneru korpusā "vienkārši sakot, neesot Harija cilvēku".

Lotārs Zariņš, "Hokeja bloga" veidotājs

Zariņš bija nedaudz atšķirīgās domās, norādot, ka, viņaprāt Kuļibabam neesot pietiekami daudz pieredzes, lai vadītu komandu KHL līmenī.

"Redzot, ka viņam arī ar hokeja klubu "Rīga" brīžiem negāja tik veiksmīgi, un arī Latvijas čempionātā šie panākumi nav bijuši daudz, pieņemu, ka būs jauns speciālists," sacīja Zariņš.

Potenciālie kandidāti, kurus vēlējās izcelt žurnālists, bija Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņs, Artis Ābols un Ģirts Ankipāns.

Ar nosacījumu, ka jāizvēlas viens no šiem variantiem, Zariņš sliecās Latvijas hokeja valstsvienības speciālistu virzienā.

"Znaroku, "Dinamo", visticamāk, finansiāli "nepavilks". Es teiktu, divi galvenie varianti ir Vītoliņš un Ābols. Ja runājam par Vītoliņu, tad "Dinamo" vadībā arvien vairāk sāk darboties cilvēki no Latvijas Hokeja federācijas. Tas pats Edgars Buncis, arī preses cilvēks tagad ir Edgars Gaross," sacīja Zariņš.

Žurnālists arī norādīja, ka neesot pārliecināts par Ābola vēlmi tagad pēkšņi pamest labi iesākto darbu "Zemgale/LLU" klubā.

"Līdz ar to izkristalizējas Vītoliņš. Ja skatāmies no "Dinamo" PR perspektīvas, ideāls variants, protams, būtu Znaroks. Tas gan vairāk bonuss būtu komandai. Viņam pašam... Varbūt viņš tomēr grib atpūsties," piebilst Zariņš.

Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Mārtiņš Kļavenieks, Latvijas Radio/TVNET sporta žurnālists

Kļavenieks norāda, ka jauns galvenais treneris būs. Tāpat viņa rīcībā esot nonākusi neoficiāla informācija, ka šobrīd kandidātu saraksts sastāvot no pieciem sešiem speciālistiem. 

Žurnālists norāda, ka jauns galvenais treneris tiek intensīvi meklēts: "Komanda domā un strādā. Drīz droši vien mēs kaut kādas ziņas saņemsim, kurš tad ir nolīgts."

"Es domāju, ka, jā, tiks meklēts cilvēks no malas. Lai gan komanda labi darbojas un varētu domāt, ka paaugstinām amatā kādu no asistentiem, lai viņš vada komandu. Šie kandidāti [līdzšinējie trenera asistenti] ir labi speciālisti, bet vai viņi ir gatavi KHL komandas galvenā trenera amatam? Laikam jau ne," sacīja Kļavenieks.

Runājot par iepriekš pieminēto Vītoliņu, žurnālists nebija noskaņots pārāk optimistiski: "Varbūt, bet es domāju, ka Harijs diezin vai. Ja Harijs ir izlases treneris, tad, man šķiet, gan viņam, gan izlases spēlētājiem sezonas gaitā [sadarbība] varētu apnikt, un tad izlasē šo emociju, iespējams, nebūtu."

Tāpat Kļavenieks arī piebilst, ka Vītoliņam ar "Dinamo" kompromisu būtu grūti panākt arī finansiālajā jautājumā: "Ir dzirdēts, ka komandas vadība uzreiz Hariju gribētu kā pirmrindnieku. Kas arī ir saprotams - privāta komanda ar savām iecerēm. Iespējams, ka Harijs ir to piecu vai sešu kandidātu vidū. Vai viņš ir topa augšgalā? Laikam tomēr ne."

Žurnālists nobeigumā arī sacīja, ka Arta Ābola izredzes pārņemt galvenā trenera lomu esot vērtējamas ļoti augstu.

Zubova vadībā Rīgas "Dinamo" 20 spēlēs izcīnīja 20 punktus, kas (21. oktobrī) ļauj ierindoties Rietumu konferences 8. vietā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu