"Žalgiris" bez Strēlnieka piedzīvo vēl vienu zaudējumu Eirolīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" bez savainotā latvieša Jāņa Strēlnieka sastāvā ceturtdien cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas piektās kārtas mačā, starptautisko sezonu turpinot bez uzvarām.

Kauņas klubs savā laukumā ar rezultātu 73:75 (24:13, 15:14, 16:25, 18:23) zaudēja Minhenes "Bayern" komandai.

Strēlnieks ikra muskuļa savainojuma dēļ nav spēlējis kopš pagājušās nedēļas un viņa iespējamā atgriešanās tiks vērtēta nākamnedēļ. Tāpat traumas dēļ nevarēja spēlēt Emanuēls Mudiejs, toties laukumā atgriezās Pauļus Jankūns.

Apmēram 10 000 skatītāju atbalstīti, "Žalgiris" basketbolisti pirmajā puslaikā iekrāja 16 punktu pārsvaru, taču minhenieši trešajā ceturtdaļā atspēlējās un izlīdzināja rezultātu. Pamatlaika pēdējā desmitminūtē neviena no komandām neiekrāja pārsvaru, kuru nevarētu sadzēst ar vienu metienu, un mača iznākums izšķīrās pēdējā minūtē, kurā "Bayern" vadības grožus no rokām neizlaida un svinēja uzvaru.

Kauņas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Luks Lekavičs, 12 punktus guva, 13 atlēkušās bumbas izcīnīja un divus metienos bloķēja Džošs Nebo, bet pa 11 punktiem bija Mantam Kalnietim un Nīlsam Gifijam.

"Bayern" rindās 17 punktus guva Vladimirs Lučičs, 15 pievienoja Dešons Tomass, bet 14 punkti bija Deranam Hilārdam.

"Žalgiris" komanda zaudējusi visās piecās aizvadītajās Eirolīgas spēlēs, bet "Bayern" vienībai ir viena uzvara.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu