"Šajā pasaulē ir arī stulbi cilvēki..." Pretinieku fans Merzļikinu pirms mača kaitinājis ar Kivlenieka nāvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs pēc uzvaras pār Dalasas "Stars" atzina, ka pirms mača sākuma tribīnēs kāds pretinieku fans pieminējis šovasar mirušā Matīsa Edmunda Kivlenieka traģisko bojāeju.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzveica Dalasas "Stars" hokejistus.

Latviešu vārtu vīrs šajā mačā izcēlās ar lielisku sniegumu, atvairot 31 no 32 "Stars" hokejistu metieniem (96,9%).

Kā atklāja pats Merzļikins, kāds pretinieku fans pirms mača viņu mēģinājis izsist no sliedēm, pieminot latvieša tuvā drauga un amata brāļa Matīsa Edmunda Kivlenieka nāvi.

"Šajā pasaulē ir arī stulbi cilvēki. Tas, kas notika tunelī, kad devos laukumā, bija ļoti slikti. Tur bija fans, kurš mani provocēja par Matīsa nāvi," atcerējās Merzļikins.

Latviešu vārtsargs gan bezkaunīgā fana komandai atriebās pēc pilnas programmas. Pats Merzļikins neslēpa, ka šajā mačā vēlējies "sauso" spēli.

"Es sagaidīju "sauso" maču, jo es ticu karmai. Pēc pirmā perioda, kad ripa trīs reizes trāpīja pa vārtu stabu, es ļoti ticēju karmai. Jutu, ka Matīss ir arēnā," piebilda Merzļikins, kurš vienīgo ripu šajā spēlē zaudēja trešajā periodā.

Merzļikins ar sezonas lielisko sākumu ir iekļuvis starp līgas līderiem. Ar 95,2% atvairīto metienu viņš šajā kategorijā ierindojas 4. vietā visā NHL, kamēr vidēji mačā zaudētās 1,47 ripas viņam dod dalītu 6. vietu konkrētajā statistikas rangā.

Nākamo maču "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz sestdienu, plkst. 2 pēc Latvijas laika viesojoties pie Ņujorkas "Rangers".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu