"Viens likums, viena taisnība visiem!" Ģenerālprokurors par tiesnešu vakcināciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģenerālprokurors Juris Stukāns.
Ģenerālprokurors Juris Stukāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ģenerālprokurors, Tieslietu padomes loceklis Juris Stukāns atbalsta tiesnešu obligātu vakcināciju pret Covid-19 un norāda, ka Latvijā ir spēkā princips "viens likums, viena taisnība visiem", ar preses sekretāres Aigas Eidukas starpniecību norādīja ģenerālprokurors.

Valdība ir nolēmusi prasīt visiem valsts pārvaldē strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19. Šis uzdevums jāpaveic līdz novembra vidum, bet līdz potēšanās sertifikāta saņemšanai strādājošajiem jāveic regulāri Covid-19 testi.

Tikmēr Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs nosūtījis vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), vēršot uzmanību uz vairākiem starptautiskajiem dokumentiem, kuri liedz izpildvarai apturēt tiesu darbu un nodrošina tiesnešu neatceļamību, neatkarīgi no vakcinēšanās vai nevakcinēšanās pret kādu slimību, iepriekš pavēstīja AT pārstāve Rasma Zvejniece.

Vēstules mērķis esot bijis iespējamu konstitucionālu problēmu novēršanai informēt Saeimas priekšsēdētāju par tiesnešu kā konstitucionāla orgāna amatpersonu statusu un garantijām, kas neatceļamības ziņā ir līdzīgas deputāta pienākumu pildīšanas neierobežotībai un neatceļamībai.

Zvejniece informēja, ka vakcinēti ir 92% AT tiesnešu, tomēr atteicās komentēt, vai Covid-19 vakcīnu ir saņēmis pats AT priekšsēdētājs Strupišs.

Saeimas priekšsēdētāja vaicāta par Strupiša vēstulē pausto, ka ārkārtējās situācijas rīkojuma prasība nav attiecināma uz tiesnešiem, aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka šajā jautājumā būtu jāsagaida Tieslietu padomes redzējums.

Savukārt viens no Tieslietu padomes locekļiem, Saeimas Juridiskās komisijas un Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs norādījis, ka nosacījumā par valsts pārvaldes darbinieku vakcinēšanos pret Covid-19 nevar būt nekādu izņēmumu, un šādam noteikumam ir jāattiecas gan uz deputātiem, gan tiesnešiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu