"Jutos kā niecība..." Bijušais "Blackhawks" hokejists atklāti par klubā pārciesto seksuālo vardarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kails Bīčs
Kails Bīčs Foto: Twitter/@HockeyHoundShow

Atklāti par Čikāgas "Blackhawks" klubā pārciesto seksuālo vardarbību sarunā ar ASV sporta raidījumu "SportsCentre" pastāstīja komandas bijušais hokejists Kails Bīčs.

Nedēļas sākumā ASV medijos parādījās informācija par seksuālās vardarbības skandālu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Čikāgas "Blackhawks", kā rezultātā no amata atkāpās vienības ģenerālmenedžeris Stens Boumens.

Izmeklēšanas centrā bija incidents 2010. gadā, kurā kāds spēlētājs ar segvārdu Džons Do cieta no seksuālās vardarbības. Vainīgais šajā situācijā bijis komandas video treneris Breds Eldričs.

Sarunā ar "SportsCentre" Bīčs atklāja, ka viņš ir cietušais spēlētājs, kura identitāte iepriekš tika slēpta ar segvārdu.

Bīčs atklāja, ka seksuālo vardarbību viņš pārcietis 2010. gada 8. vai 9. maijā, bet par to citam trenerim paziņojis laika periodā no 12. līdz 19. maijam, kad komanda cīnījās NHL Rietumu konferences finālā. 

Uzreiz pēc tam, kad komanda iekļuva Stenlija kausa finālā, saistībā ar notikušo tika sasaukta sapulce, kurā par situāciju uzzinājuši vēl seši cilvēki, tomēr nākamo trīs nedēļu laikā nekas saistībā ar šo jautājumu neesot risināts.

Viens no cilvēkiem, kurš zināja par notikušo, bija toreizējais kluba galvenais treneris Džoels Kvīnsvils. Bīčs sacīja, ka treneris tobrīd uzsvēris, ka cīņa par Stenlija kausu ir svarīgāka nekā seksuālās vardarbības skandāls.

"Es tam vienkārši nespēju noticēt," par Kvīnsvila vienaldzību izteicās Bīčs.

Kvīnsvils šo sezonu uzsāka Floridas "Panthers" galvenā trenera amatā, bet 26. oktobrī, pēc sarunas ar līgas komisāru Geriju Betmenu, viņš no amata atkāpās.

Kas attiecas uz Eldriču, trenerim pēc sezonas tika piedāvātas divas opcijas - piedalīties izmeklēšanā vai arī atkāpties. Treneris izvēlējās otro opciju.

Bīčs neslēpj, ka atgriezties pagātnē bijis ļoti smagi: "Šī procesa izdzīvošana vēlreiz un atmiņu "uzrakšana", lai palīdzētu izmeklēšanai, nav bijusi viegla. Tas ir smagākais, kam jebkad esmu gājis cauri, bet tai pat laikā tas arī ir liels solis pretim atlabšanai. Cilvēki, kuri liecināja šajā izmeklēšanā, manās acīs ir varoņi, jo viņiem no šī procesa nebija ko iegūt."

Izmeklēšanā kompānija "Jenner & Block" intervēja 139 lieciniekus, secinot, ka ir pierādījumi, ka Eldričam 2010.gada Stenlija kausa izcīņas laikā bija seksuāla rakstura tikšanās ar kādu no spēlētājiem. Daļa liecinieku notikušo raksturoja kā seksuālu vardarbību, bet citi - kā pēc abpusējas vienošanās notikušu.

Bīčs atklāj, ka visgrūtāk viņam bijis pārdzīvot brīdi, kad Eldričs kopā ar komandu svinēja 2010. gadā izcīnīto Stenlija kausu.

"Man gribējās vemt. Viņa dzīve nebija mainījusies [uz slikto pusi]. Kad komanda uzvarēja, skats, ka viņš piedalās parādē un ir komandas fotogrāfijās, lika man justies kā tukšai vietai. Es jutos kā niecība," stāstīja Bīčs.

"Jutos, ka esmu vainīgs. Un tieši to man arī pateica komandas ārsts, viņš sacīja, ka notikušais ir mana vaina, jo es pats esot tādu situāciju radījis. Tas apvienojumā ar faktu, ka Eldričs pēc tam Stenlija kausu aizveda uz vidusskolu, kurā ir nepilngadīgi bērni... Man tiešām trūks vārdu, lai notikušo aprakstītu," piebilda hokejists.

Nobeigumā hokejists arī kritizēja NHL vadību un tās komisāru Geriju Betmenu.

"NHL mani un arī citus pievīla. Viņi turpina aizsargāt savu vārdu, upurējot cilvēku, kuri katru dienu dara visu, lai līga būtu tāda, kāda tā ir šodien, veselību un labklājību. Es ceru, ka Gerijs Betmens šo uztvers nopietni. Vienreiz viņi [NHL] mani jau pievīla," piebilda hokejists.

2008. gada jauno spēlētāju draftā "Blackhawks" Bīču izvēlējās ar augsto 11. numuru, tomēr uz NHL ledus viņš tā arī neizgāja. Laikā, kad hokejists pārcieta seksuālo vardarbību, viņš uz "Blackhawks" bija izsaukts no fārmkluba, tomēr pie iespējas laukumā viņš netika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu