"Padzīt koronavīrusu varam tikai ar poti!" Profesors Danilāns norāda - nevienam veselam, stipram cilvēkam nav specifiskās imunitātes pret Covid-19 (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nevienam veselam, stipram cilvēkam nav specifiskās imunitātes pret Covid-19, ja vien viņš nav izslimojis vīrusu, atklājot kampaņu "Palīdzi sev. Palīdzi citiem", akcentēja kampaņas labās gribas vēstnieks, profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Viņš uzsvēra, ka ir divi veidi, kā Covid-19 apturēt. Viens no veidiem ir visiem izslimot Covid-19, kas prasīs tūkstošiem cilvēku dzīvību, vai arī pēc iespējas vairāk cilvēkiem vakcinēties pret Covid-19. Danilāns akcentēja, ka vakcīna dos specifisko imunitāti, kas apmācīs organismu "atdauzīt vīrusu".

"Pret vīrusu ir vajadzīga pote!

Ir cilvēki, kas domā, ka vīrusa epidēmija mitēsies un pāries. Arī es tam ticu, bet tā var pāriet divos ceļos. Mēs visi varam to izslimot, lai gan tūkstošiem no mums apmirs, bet var potēties un izglābt tūkstošiem dzīvību.

Es aicinu cilvēkus iet vakcinēties, jo padzīt Covid-19 mēs varam tikai ar poti," uzsvēra profesors.

Šodien atklāta kampaņa "Palīdzi sev. Palīdzi citiem", kuras mērķis ir iesaistīt dažādas senioru organizācijas un arī individuālus seniorus vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšanā šaubīgo senioru vidū.

Kampaņu veidos brīvprātīgo kustība "#vieglipalīdzēt" un Latvijas seniori. Tās gaitā sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju un lokālām senioru organizācijām tiks skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamība, apzinot šaubīgos vai neizlēmīgos seniorus dažādos reģionos, novados, pilsētās un ciematos.

Kampaņa "Palīdzi sev. Palīdzi citiem" ilgs līdz 15.novembrim un noslēgsies ar svinīgu ceremoniju tiešsaistē valsts svētku priekšvakarā - 17.novembrī. Paredzēta arī aktīvāko senioru organizāciju un senioru apbalvošana.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu