Vien mēnesi pēc darba uzsākšanas slēdz Žaklīnas Cinovskas darbavietu "PBK Latvija" (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žaklīna Cinovska
Žaklīna Cinovska Foto: Ieva Makare/LETA

Oktobra beigās par atkārtotiem pārkāpumiem Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēma slēgt kanālu "PBK Latvija". Žaklīna Cinovska radošās direktores amatā bija vien dažas nedēļas, vēsta izdevums "Privātā Dzīve". 

"Faktiski NEPLP ar Ivaru Āboliņu priekšgalā slēdzis kanālu latviešu valodā. Jo šis lēmums attiecināms uz pagātni, kad šis kanāls piedāvāja pilnīgi citu saturu," uzskata Pirmā Baltijas kanāla jaunā radošā direktore Žaklīna Cinovska.

Viņa šajā amatā paspēja nostrādāt vien nepilnu mēnesi. Viņa atzīst – pirms piekrita uzņemties jaunos darba pienākumus, iepazinās ar NEPLP konstatētajiem pārkāpumiem. Kopumā bijuši trīs. Vienā no pārkāpumiem sods piemērots, jo programmā izplatīta informācija, kas apdraud sabiedrības veselību vai var radīt nopietnus un smagus tās apdraudējuma riskus. Proti, ka no Covid-19 var pasargāties, ēdot siļķi kažokā.

"Man tas šķita nenopietni, ka kanālu varētu slēgt kaut kādas siļķes dēļ. Pirms gada, kad par šo vīrusu bija zināms gaužām maz, dažādas muļķības tika stāstītas arī mūsu pašu kanālos. Taču Āboliņš uzsēdās tai siļķei un triecientempā nolēma kanālu slēgt. Neizprotams naids viņam ir tieši pret PBK," uzskata Žaklīna.

Pilnu interviju lasi žurnāla "Privātā Dzīve" jaunākajā izdevumā!

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu