Tongā pēc pirmā Covid-19 gadījuma izsludināta mājsēde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tongatapu sala. Ilustratīvs attēls.
Tongatapu sala. Ilustratīvs attēls. Foto: Don Mammoser/Shutterstock.com

Klusā okeāna salu valsts Tonga, kur pirms dažām dienām tika reģistrēts pirmais Covid-19 gadījums, ir izsludinājusi mājsēdi valsts galvenajā salā Tongatapu.

Tongatapu salā, kur atrodas valsts galvaspilsēta Nukualofa, mājsēde sākas otrdien un ilgs vienu nedēļu, paziņoja premjerministrs Pohiva Tuionetoa.

Šis ierobežojums noteikts, lai "nodrošinātu mūsu tautas drošību un veselību (..) lai novērstu vai minimizētu Covid-19 izplatīšanos Tongas karalistē," premjers pirmdienas vakarā sacīja reportieriem.

Pirmais Covid-19 gadījums Tongā tika konstatēts pagājušonedēļ, kad vīrietim, kurš ieradās ar repatriācijas avioreisu no Jaunzēlandes pilsētas Kraistčērčas, tests bija pozitīvs.

Šis vīrietis, kurš bija pilnībā vakcinēts, un pārējie 214 cilvēki šajā reisā pēc nolaišanās ir atradušies izolācijā. Veselības ministrija paziņoja, ka Tongatapu salā nav konstatēta šīs slimības pārnešana.

Tonga, kas atrodas apmēram 1800 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Jaunzēlandes, līdz šim bija viena no nedaudzajām valstīm, kuras nav skārusi jaunā koronavīrusa pandēmija.

Tongā ir 106 000 iedzīvotāju, kas pārsvarā dzīvo Tongatapu salā, un tikai apmēram trešdaļa no viņiem ir saņēmuši abas Covid-19 vakcīnas devas.

Ziņa par pirmo Covid-19 gadījumu Tongā pamudināja tūkstošiem iedzīvotāju steigt vakcinēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu