Izsolīs Eimijas Vainhausas piemiņas lietas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šonedēļ ASV notiks leģendārās dziedātājas Eimijas Vainhausas piemiņas lietu izsole. Daļa no ienākumiem tiks novirzīta slavenās dziedātājas vārdā nodēvētajam fondam, kas palīdz cilvēkiem ar atkarībām, vēstīts raidījumā "Rīta Panorāma".

Izsoļu nama pārstāvji informē, ka interesentiem būs iespēja iegādāties vairāk nekā 800 lietas, tai skaitā daudzus leģendārās mākslinieces tērpus.

Par vērtīgāko izsoles priekšmetu tiek uzskatīta zaļi melnā mini kleita, kas Vainhausai bija mugurā pēdējās uzstāšanās laikā Belgradā, eksperti to novērtējuši vismaz par 20 tūkstošiem dolāru.

Liela interese varētu būt arī par sirds formas "Moschino" maku. Māksliniece bieži izmantoja sirds simbolu, un tas atspoguļoja dziedātājas būtību.

Eimiju Vainhausu pasaule atceras ne tikai ar vizuāli piesātinātajiem aksesuāriem un skaistuma trikiem, kas uz visiem laikiem ierakstījuši viņas tēlu mūzikas vēsturē, bet arī ar apbrīnojamo balsi un ļoti personiskajām dziesmām.

Mazāk nekā desmit savas muzikālās karjeras gadu laikā viņa kļuva par soulmūzikas leģendu. Viņa nekad nebaidījās eksperimentēt un bija pirmā, kas tik drosmīgi no jauna pievērsās 60. gadu džeza mūzikai un spēja tai piešķirt mūsdienīgu skanējumu.

Eimija izdeva tikai divus albumus, taču ar to pietika, lai iegūtu sešas "Grammy" nominācijas un prestižu balvu kā labākā britu dziedātāja. Viņas ietekme uz pasauli un mūzikas nozari bija tik globāla, ka pat pēc viņas nāves 2011. gadā pasauli turpināja iedvesmot viņas tēls, dziesmas tika izpildītas, un par viņas dzīvi tika uzņemtas filmas.

Eimija nomira mājās savā gultā Kamdentaunā 2011. gada 23. jūlijā. Kā nāves iemesls minēta saindēšanās ar alkoholu. Ekspertīzē secināts, ka viņas organismā reibums piecas reizes pārsniedzis normu. Miesassargs apstiprināja, ka dziedātāja iepriekšējā dienā dzērusi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu