Migrantu krīze ⟩ Iznīcināts stiepļu žogs uz Polijas robežas. Cilvēki skandē "Vācija" (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdien, 8. novembrī, sociālajos tīklos izplatās videoieraksti, kas liecina, ka simtiem vai pat tūkstošiem migrantu kolonna gar Baltkrievijas automaģistrāli plūst Polijas robežas virzienā. Migranti ir sasnieguši robežu un iznīcinājuši stiepļu žogu, vēstī medijs "NEXTA".

Jau vēstīts, ka migranti tika fiksēti Baltkrievijas Grodņas apgabalā, netālu no Kužnicas-Bruzgu robežkontroles punkta uz šosejas, kas no Minskas ved Bjalistokas virzienā.

Šo informāciju apstiprinājis arī Polijas drošības dienestu pārstāvis Staņislavs Žarins, piebilzdams, ka migrantu kolonnā ir lielākoties jauni cilvēki, to apsargā un tās virzību kontrolē Baltkrievijas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki. Viņš brīdinājis, ka tas "var izvērsties šimbrīžam lielākajā mēģinājumā iekļūt Polijā ar spēku".

Latvijas atbildīgās iestādes seko līdzi notikumu gaitai

Latvijas valsts robežsardze un citi dienesti rūpīgi seko ziņām no Polijas-Baltkrievijas robežas un notikumu attīstībai Baltkrievijā. Šodien notika kārtējā sanāksme starp Iekšlietu ministriju, Aizsardzības ministriju, Ārlietu ministriju un atbildīgajiem dienestiem, kā arī sazināmies ar kolēģiem Lietuvā un Polijā.

Pēdējās nedēļās ievērojami saasinājusies situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas. Polijas robežsargi teju ik dienas fiksē rekordlielu skaitu ar cilvēkiem, kas mēģina nelikumīgi šķērsot robežu. Notikušas arī sadursmes starp Polijas un Baltkrievijas robežsargiem. Lai gan Latvija novēro ievērojami mazāku nelikumīgo robežšķērsotāju skaitu, situācija var mainīties. Arī mainīgajiem scenārijiem esam izstrādājuši rīcības plānus.

Turpinās sadarbība starp Valsts robežsardzi, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citiem dienestiem, lai nodrošinātu robežas aizsardzību. Nepieciešamības gadījumā nekavējoties tiks lemts par robežkontroles pastiprināšanu.

Šobrīd jau ir uzstādīta vairāk nekā puse pagaidu dzeloņstiepļu žoga uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, darbus plānots pabeigt novembrī. Tāpat Ministru kabinetā ir atbalstīts un Saeimā iesniegts "Ārējās sauszemes robežas izbūves likums", kas izstrādāts, lai nodrošinātu ātru un efektīvu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu