Bļugeram vārti "Penguins" triumfā NHL, Balcera "Sharks" cieš zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 12. novemrī, Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers Pitsburgā guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, Pitsburgas "Penguins" svinot panākumu pēcspēles metienu sērijā, bet uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" cieta zaudējumu Vinipegā.

Pitsburgas "Penguins" savā laukumā pieveica Floridas "Panthers" ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 2:1).

"Pingvīniem" tā jau bija ceturtā spēle pēc kārtas, kurā uzvarētājs tiek noskaidrots ilgāk nekā 60 minūtēs. Divās no šīm cīņām izdevies uzvarēt.

Bļugers 14.minūtē atklāja mača rezultātu, no vārtu priekšas trāpot tukšā vārtu labajā augšējā stūrī.

Bļugers spēlēja 19 minūtes un 11 sekundes, no tām četras minūtes un 22 sekundes mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, trīsreiz atņēma pretiniekiem ripu un uzvarēja 46% iemetienu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 12 spēlēs guvis trīs vārtus, vienreiz rezultatīvi piespēlējis un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Mājinieki divreiz izvirzījās vadībā, otro reizi - 38.minūtē pēc Evena Rodrigesa precīza metiena, taču abas reizes viesi atspēlējās pēc Frenka Vatrano un Aleksandra Barkova "goliem".

46.minūtē ripa vēlreiz pabija Pitsburgas kluba vārtos pēc Antonija Diklēra metiena, taču mājinieku pieprasītais video atkārtojums liecināja, ka vārti nav jāskaita, un uzvarētājs tika noteikts pēcspēles "bullīšos".

Tajos uz Žonatana Hjuberdo vārtiem otrajā metienu sērijā Pitsburga atbildēja ar Braiena Rasta un Džefa Kārtera precīziem metieniem nākamajās divās metienu sērijās.

Tristens Džarijs uzvarētāju rindās spēles laikā atvairīja 36 metienus, bet viesu vārtos Sergejs Bobrovskis - 29 metienus.

Citā spēlē Balcera pārstāvētā "Sharks" izbraukumā ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Vinipegas "Jets".

Endrū Koljano septītajā minūtē izvirzīja vadībā viesus, taču mājinieki atbildēja ar četriem "goliem", pēdējo no tiem Pjēram Likam Dibuā 33 sekundes pirms mača beigām iemetot tukšos viesu vārtos.

Viesu aizsargs Brents Bērnss ar piespēli mača pirmo vārtu guvumā savu punktu sēriju ir pagarinājis līdz deviņiem (1+8) sešos mačos.

Mājinieku vārtos Konors Helebaks atvairīja 26 "haizivju" metienus.

Covid-19 protokola dēļ "Sharks" vienībai joprojām nevar palīdzēt septiņi hokejisti un galvenais treneris Bobs Bogners. Šī iemesla dēļ vienībai nāk palīgā Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Sanhosē "Barracuda" spēlētāji. Visi astoņi tiek gaidīti atpakaļ ierindā pirms sestdienas mača izbraukumā ar Kolorādo "Avalanche".

Balcers ceturtdien uz ledus pavadīja 18 minūtes un 50 sekundes, no tām divas minūtes un 42 sekundes - mazākumā. Liepājnieks trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja abos iemetienos un tika pie +/- rādītāja -1.

Latvijas hokejists šosezon 13 spēlēs guvis divus vārtus, trīs reizes rezultatīvi piespēlējis un iekrājis +/- rādītāju -1.

"Sharks" ar 15 punktiem 13 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, bet "Penguins" 14 punkti 12 spēlēs dod 11.vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli sestdien piecu izbraukuma maču trešajā cīņā "Sharks" aizvadīs ar "Avalanche", bet Pitsburgas vienība viesos tiksies ar Otavas "Senators".

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu