RNP trūkst vairāk nekā 100 sētnieku. Māju iedzīvotāji sūdzas par netīrību (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" šobrīd trūkst vairāk nekā 100 sētnieku, tāpēc visas kāpņu telpas apkopt ir grūti, norādīja uzņēmumā. Pretēji iedzīvotāju apgalvojumiem uzņēmumā gan noliedz, ka atsevišķas trepju telpas nav tīrītas jau nedēļām ilgi, uzsverot, ka pakalpojums tiek nodrošināts kvalitatīvi, vēsta Latvijas Radio.

Dzirciemā, daudzdzīvokļu mājā Usmas ielā 9, vienā no trepju telpām, kāpjot augšā pa kāpnēm, gandrīz katrā starpstāvā var redzēt stūrī saslaucītu gružu kopu, kas diametrā ir vismaz 15 centimetrus liela. Tā pārsvarā sastāv no smiltīm un lapām.

Par netīrību kāpņu telpā mājas iedzīvotāji ir sašutuši. Viņi Latvijas Radio izteicās:

"Ziniet, es jums teikšu, ka tas ir briesmīgi. Pirmkārt, šeit ir pilns ar kaut kādām smiltīm, kas vispār nav savāktas. Tad pie mums atnāk kaut kādi ciemiņi – bezpajumtnieki, kas savāc mūsu paklājiņus."

Bet kad jūs pēdējo reizi sētnieku savām acīm šeit redzējāt?

"Godīgi sakot, es neatceros. Varbūt pirms gadiem pieciem."

Bet vispār sen nav tīrīts?

"Nē, nav tīrīts."

"Trepes ir netīras. Nu, nav labi. Maksājam jau par to."

"Diezgan švaki ir tagad. Cik es sapratu, tad pārvaldē darbinieku pašlaik nav. Agrāk mazgāja un dezinfekciju taisīja."

Jūs maksājat par apsaimniekošanu?

"Nu protams! Pamēģiniet nemaksāt, un zināsiet, kas ar jums būs."

Mājas iedzīvotāji stāstīja, ka vairākkārt vērsušies uzņēmumā RNP, taču nesekmīgi. Tur esot atzinuši, ka trūkst darbinieku, tāpēc visas kāpņu telpas nespēj apkopt. Iedzīvotāji netīrību nav izturējuši, tāpēc nolēmuši satīrīt pašu spēkiem, gružus saslaukot nelielās kaudzēs. Tas esot tādēļ, lai sētnieks redzētu, kādā netīrībā cilvēki dzīvo jau ilgu laiku.

Par RNP nesakoptām kāpņu telpām ziņo arī no citām vietām. Piemēram, Dagmāras ielā 4 kāds iedzīvotājs informēja, ka mājas sētniece Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ vairs nestrādā.

Viņu gan aizvieto kāds cits strādnieks, taču trepju telpas vairs netiek tīrītas jau nedēļām. Savukārt kāda sieviete no Dzirciemā esošajām daudzdzīvokļu mājām atzīmēja, ka sētnieki viņas trepju telpu kārtībā uztur, taču to varētu darīt čaklāk.

"Laikā, kādā mēs pašlaik dzīvojam, kāpņu telpas vajag mazgāt biežāk. Turklāt to nepieciešams darīt ar dezinfekcijas līdzekļiem. Citādāk dzīvot nevar," savu viedokli pauda Dzirciemā dzīvojošā sieviete.

Uzņēmumā RNP problēmu ar darbaspēku apzinās, norādot, ka Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ ir nācies atstādināt vairāk nekā 40 darbinieku, no kuriem puse ir sētnieki.

Tuvākajā laikā no amata var atbrīvot vēl vairāk darbinieku, jo daļai kompānijas pārstāvju pašlaik ir darba nespējas lapa vai arī darbinieki ir spiesti būt atvaļinājumā, jo viņiem nav Covid-19 sertifikāta. Uzņēmumā atzina – lai gan tagad rīcībā ir vismaz 1000 sētnieku, šobrīd trūkst vairāk nekā 100 šo darbinieku.

Uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns norādīja: "Darbinieku trūkums jau bija pirms kovida laika, kovida laikā un arī šobrīd. Līdz ar to šī brīža tendences neliecina, ka mums būs viegli nokomplektēt visas štata vienības. Prognozēt, ka tas tuvākajā laikā tiks atrisināts – nē."

Leiškalns gan nepiekrīt, ka atsevišķas trepju telpas sētnieki netīra jau nedēļām ilgi. Viņš sacīja: "Nē, es nevaru šo apstiprināt. Katrs no šiem gadījumiem tiek pārbaudīts, fiksēts. Un atbilstoši pakalpojums tiek nodrošināts."

Lai grūtības atrisinātu, uzņēmums rīko atbalsta akcijas, kurās kompānijas darbinieki daudzviet Rīgā veic uzkopšanas darbus.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis ("Par/Progresīvie") Latvijas Radio intervijā sacīja, ka pēc kontaktēšanās ar RNP valdes locekļiem dome redz skaidru pamatojumu, ka visi pakalpojumi tiks nodrošināti. Tomēr varētu rasties atsevišķas problēmas namu apsaimniekošanā, strauji mainoties laikapstākļiem, kad, piemēram, uznāks sniegs, piebilda Cepurītis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu