"Tā ir mežonīga vieta..." Korado sūdzas par Rīgas "Dinamo" profesionalitātes trūkumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Frenks Korado
Frenks Korado Foto: Raimonds Volonts

Kanādiešu aizsargs Frenks Korado "The Steve Dangle" podkāstā kritiski izteicās par profesionalitātes līmeni Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo".

Korado Rīgas "Dinamo" komandu pameta novembra sākumā, bet savu pēdējo maču KHL viņš aizvadīja jau 19. septembrī.

Aizsargs, viesojoties minētajā podkāstā, atklāja, ka iemesls, kāpēc sadarbība starp viņu un "Dinamo" izjuka, bija komandas neprofesionālā attieksme, ārstējot viņa savainojumu.

"Tā ir mežonīga vieta. Rīga atrodas Latvijā, bet KHL ir ļoti liela krievu ietekme," ievadā sacīja Korado.

Hokejists atklāja, ka savainojums viņu sācis mocīt jau starpsezonā: "Ārstam teicu, ka kaut kas nav kārtībā ar manu gurnu. Viņš atbildēja: "Jā, nav problēmu. Atpūties pāris dienas, un pirmdien ar tevi viss būs kārtībā." Šīs pāris dienas situāciju neuzlaboja, tāpēc svētdienas vakarā viņam uzrakstīju īsziņu, ka pirmdien, visticamāk, nevarēšu slidot."

Aizsargs norādīja, ka nākamajā dienā, ierodoties treniņā, viņš saņēmis ziņu, ka laukumā jādodas, neskatoties uz sāpēm gurnā.

"Es teicu, ka nevaru slidot, jo man sāp gurns. Viņš [ārsts] atbildēja: "Ja nav kaulu lūzuma vai kaut kas nav plēsts, nevaru iet pie trenera un teikt viņam, ka tu neslidosi." Galu galā izgāju uz ledus, bet sajūta nebija no labākajām," atceras hokejists.

Korado atklāj, ka sākotnēji savainojuma sadziedēšanai viņam tikušas dotas septiņas dienas. Tomēr jau piektajā no šīm septiņām dienām hokejistam nācies doties laukumā.

"Ārsts pie manis pienāca un pateica, ka man šodien jāslido. Atbildēju, ka man vēl ir divas dienas, tomēr viņš teica, ka komandai vajag zināt, vai es varēšu doties izbraukumā. Devos laukumā. Gribēju iejusties komandā un KHL. Aizvadīju pirmos septiņus mačus, bet septītās spēles laikā sāpes vairs nebija izturamas," stāsta Korado.

"Es pieņēmu lēmumu spēlē neatgriezties. Tas nevienam nepatika," piebilda hokejists.

Sāpes neesot pārgājušas, un galu galā hokejists esot nolēmis doties uz ASV, lai savainojumu apskatītu viņa ārsts.

"Ārsts sacīja, ka man gurnā ir trīs centimetrus garš plīsums. Tādēļ man ik pa laikam raustījās kāja, jo bija izveidojusies tāda kā cista, kas spieda uz nerva. Galu galā ar "Dinamo" vienojos par to, ka abām pusēm labākais variants ir sadarbības neturpināšana. Viņi varēja atrast kādu aizsargu, kurš viņiem var palīdzēt uzreiz, bet es varēšu saārstēt savu savainojumu," sacīja Korado.

Hokejists arī norādīja, ka viņš no "Dinamo" atlikušo līguma summu neesot pieprasījis.

28 gadus vecais aizsargs KHL aizvadīja vien septiņus mačus, atzīmējoties ar trim rezultativitātes punktiem (1+2).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu