"Neesmu kā Dastins "Purva draza" Porjē." Bēdīgi slavenais Kovingtons skarbi kritizē MMA "legālo krāpšanos"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kolbijs Kovingtons
Kolbijs Kovingtons Foto: AFP/SCANPIX

Ar košiem izteikumiem atkal klajā nācis bēdīgi slavenais UFC cīkstonis Kolbijs Kovingtons. Šoreiz sarunā ar Džeimsu Linču Kovingtons kritizēja cīkstoņus, kuri apzināti pirms cīņām zaudē lielus svara apmērus.

Cīņas sportā apjomīga svara zaudēšana neilgi pirms cīņu norises bieži vien tiek saukta par legālo krāpšanos. Cīkstoņi, kuru svars ikdienā ir, piemēram 85 kilogrami, dienu pirms cīņas sver 70 kilogramus. Tomēr pašā cīņas dienā cīkstoņa svars jau atkal ir daudz tuvāks pirmajam skaitlim.

Apzinātas svara zaudēšanas piekritējs nav arī skandalozais UFC 77 kilogramu divīzijas cīkstonis Kolbijs Kovingtons, kurš nebūt nav starp lielākajiem savas kategorijas atlētiem. Vaicāts par potenciālu pāreju uz vieglā svara divīziju, Kovingtons nelaida iespēju garām asi izteikties par vienu no UFC lielākajām zvaigznēm Dastinu Porjē.

"Es neesmu huligāns. Es neesmu kā Dastins "Purva draza" Porjē. Lūk, viņš ir huligāns. Viņš zaudē lielus svara apmērus. Viņa svars ikdienā ir 185-190 mārciņas (83,9 - 86,2 kilogrami)," Porjē, kurš drīzumā cīnīsies par 70 kilogramu jeb vieglā svara divīzijas jostu, skarbi kritizēja viņa bijušais komandas biedrs.

Kovingtons arī norādīja uz apzinātās svara zaudēšanas negatīvajām sekām: "Es negribu mocīties. Lielu svara apjomu zaudēšana nenāk par labu tavam ķermenim. Šī dehidrācija vienkārši nav laba. Es par savu dzīvi domāju ilgtermiņā. Es nekrāpjos. Nelietoju steroīdus, lielā apjomā nemetu svaru. Šie ir [cīņas sporta] aspekti, kas iznīcina ķermeni un atņem gadus no tava mūža."

Skandalozais cīkstonis, kurš ne pārāk pozitīvu slavu iemantojis ļoti aizskarošu un diskutablu izteikumu dēļ, gan sacīja, ka šajā cīņas sporta aspektā viņš pieturas pie godprātīgas stratēģijas.

"Es to daru pareizi. Es ierodos uz cīņām savā dabīgajā svarā. Man nav jāzaudē svars. Es ierodos uz cīņu un tajā parādu, uz ko esmu spējīgs. Tā tam arī būtu jābūt. Visi šie cīkstoņi iedomājas, ka ar apzinātu svara zaudēšanu iegūs pārsvaru. Tas ir mīts. Patiesībā šāda rīcība parāda, ka esi psiholoģiski vājš," sacīja Kovingtons

33 gadus vecais Kovingtons līdz šim pēdējo cīņu UFC aizvadīja novembra sākumā. Šajā duelī viņš otro reizi piekāpās 77 kilogramu divīzijas čempionam Kamaru Usmanam. Savas karjeras laikā Kovingtons ir izcīnījis 16 uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu