FOTO ⟩ Lidostā "Rīga" sliktas redzamības dēļ "airBaltic" lidmašīna nobraukusi no manevrēšanas ceļa (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Rinkēvičs/Twitter

Aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" nobraukusi no manevrēšanas ceļa.

Sniegputeņa dēļ un rūpēs par pasažieru un lidojumu drošumu lidosta “Rīga” slēdz lidlauku līdz rītdienas plkst. 6 no rīta.

Slēgtā lidlauka dēļ Rīgas lidostā izlidošanu kavē 21 regulārais un divi neregulārie lidojumi, aģentūrai LETA pastāstīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Pašlaik uz rezerves lidostām ir novirzīti deviņi lidojumi, atcelti četri ielidojošie un četri izlidojošie lidojumi.

Savukārt ielidošanu kavē 21 regulārais lidojums, to skaitā arī deviņi novirzītie un četri neregulārie.

Lidosta aicina pasažierus sekot lidojumu izmaiņām lidostas mājaslapā un sazināties ar savu aviokompāniju.

@chainaofficial

Laipni lūgti atpakaļ Latvijā #latviantiktok #chainaofficial

♬ original sound - Chaina Official

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms plkst. 12. Lidmašīnas pasažieri un apkalpe evakuēti, neviens cilvēks nav cietis.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

"airBaltic" pārstāve Alise Bethere aģentūrai LETA pavēstīja, ka aviokompānijas reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās.

Pēc Betheres sniegtās informācijas, visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

"airBaltic" strādā ciešā sadarbībā ar iestādēm un vēlāk sola sniegt papildu informāciju. "airBaltic" arī atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz plkst.15. Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Vincevs pastāstīja, ka šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi.

Rīgas lidostā no skrejceļa nobraukušajā lidmašīnā bijis arī Rinkēvičs

Aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnā bijis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Sociālajā tīklā "Facebook" ministrs dalījies iespaidos par notikušo, rakstos, ka šī viņam bijusi neaizmirstama nedēļa - "atgriežoties Rīgā, Stokholmas lidmašīna noslīdēja no skrejceļa".

Ministrs pateicas "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību, mieru un profesionalitāti. "Cik saprotu, tad nekas nopietns nevienam nav atgadījies," norāda Rinkēvičs. 

Ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA pavēstīja, ka Rinkēvičs pēc piedzīvotās jūtas lieliski un turpina pildīt amata pienākumus.

Tostarp Rinkēvičs šodien piedalīsies arī Valsts prezidenta Egila Levita rīkotajā sanāksmē Rīgas pilī par ārpolitikas aktuālajiem jautājumiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu