Polārlācene Frīda Tallinas zoodārzā zaudējusi savu tikko dzimušo dēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polārlāči Frīda un Rasputins.
Polārlāči Frīda un Rasputins. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijā, Tallinas zooloģiskajā dārzā polārlāči Frīda un Rasputins piektdien, 3. decembrī, zaudējuši savu jaundzimušo dēlu, par spīti lācenes rūpēm, vēstī igauņu medijs "ERR".

"Viņa raud un meklē. Raud un meklē. Staigā apkārt un meklē. Viņai zudusi apetīte. Viņa ir noskumusi," stāsta Tallinas zoodārza pārstāve Anne Salunema.

Šoreiz Frīdai bija normāla grūtniecība. Viņa jau iepriekš zaudējusi dēlu, jo pati saaukstējās. Toreiz darbinieki bija noraizējušies par polārlācenes grūtniecību.

Jaundzimušā nāves cēlonis patlaban nav zināms. "Mēs nezinām, vai kaut kas noticis dzemdību laikā. Viņas vēders bijis notraipīts ar asinīm. Mazulim bija plīsušas aknas un nabassaite bija pilnībā pazudusi," stāsta Salunema.

Autopsijā atklājies, ka jaundzimušais nebija ēdis. "Tā kuņģis bija tukšs, bet tas piedzima normālā svarā - 550 gramus ar plānu spalvu. Skumji," stāsta Salunema.

Video: Frīdas un Rasputina pirmā satikšanās reize šā gada pavasarī.

Nākamajā pavasarī Frīda atkal tiksies ar Rasputinu un zoodārzs cer, ka attiecībās radīsies vairāki pēcnācēji. Frīda ir izaudzinājusi dēlu Āronu, kurš tagad dzīvo zoodārzā Francijā.

Polārlācene Tallinas zoodārzā uzturas kopš 2002. gada decembra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu