Video ⟩ Girgensona pārstāvētā "Sabres" nespēj gūt vārtus NHL mačā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Anaheimas "Ducks" vienībai.

Girgensons spēlēja 15 minūtes un 32 sekundes, no tām minūti un 52 sekundes vairākumā un 58 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs četrreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, pieļāva vienu kļūdu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ar ļoti skaistu kombināciju rezultātu spēles 26.minūtē atklāja viesi, kad no aizvārtes uz nūjas lāpstiņas uzlikto ripu pāri vārtiem pārmeta Trevors Zegrass, kur no gaisa vārtu tīklā to trieca Sonijs Milano. Otros vārtus "Ducks"guva spēles izskaņā, kad šosezon pirmo maču aizvadošo Ūko-Peku Lūkonenu "Sabres" vārtos pārspēja Sems Kariks.

Otro "sauso" spēli "Ducks" sastāvā šosezon aizvadīja Entonijs Stolarcs, atvairot 25 mājinieku metienus. Šī Anaheimas kluba vārtsargam bija piektā "sausā" spēle NHL karjerā.

Citā mačā, bez savainotā Rūdolfa Balcera sastāvā, uzvaru svinēja Sanhosē "Sharks" kas savā laukumā ar 5:3 (1:2, 3:1, 1:0) pieveica Kalgari "Flames" hokejistus.

"Sharks" rindās ar savu ceturto "hat trick" karjerā izcēlās čehu uzbrucējs Tomāšs Hertls, bet pa reizei precīzi bija Ēriks Karlsons un Lougans Kutūrs, kamēr "Flames" sastāvā pirmie vārti NHL karjerā čeham Ādamam Rūžičkam, bet vēl pa vārtiem Dilonam Dubē un Džonijam Gudro.

Otrdien NHL debitēja Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns, palīdzot Toronto "Maple Leafs" tikt pie uzvaras 5:4 (3:0, 2:1, 0:3) pār Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

Savā NHL debijas mačā Rubīns laukumā pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, no kurām vienu minūti un 16 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu aizsarga kontā trīs metieni pa pretinieku vārtiem, četri spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens un negatīvs lietderības koeficients -1.

Savukārt Merzļikins šajā spēlē tika nomainīts pēc diviem nospēlētiem periodiem, kad "Blue Jackets" atradās iedzinējos ar 1:5. Sev atvēlētajā laikā latviešu vārtsargs atvairīja 25 no 30 mājinieku metieniem, bet viņa konkurents Daņiils Tarasovs trešajā periodā tika galā ar visiem desmit metieniem pa saviem vārtiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu