Noskaidroti pieci kandidāti uz šī gada "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imants Lancmanis.
Imants Lancmanis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības balsojumā noteikti pieci kandidāti uz šī gada "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu, ziņo biedrība "Eiropas Kustība Latvijā" ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Uz titulu pretendē mākslas vēsturnieks, gleznotājs un Rundāles pils bijušais direktors Imants Lancmanis, pētnieciskā žurnāliste, neatkarīgā pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" līdzdibinātāja Inga Spriņģe, uzņēmuma "Latvijas Mobilais telefons" prezidents, zinātnieks un inženieris Juris Binde, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas direktore Marija Micķeviča un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Valdmane norādīja, ka "Eiropas cilvēka Latvijā" tituls tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, kas tradicionāli notiek gada izskaņā. Pēc Valdmanes paustā, balsojums ir veids, kā pateikties cilvēkam, kurš šajā gadā saviem darbiem ir visvairāk veicinājis Eiropas integrāciju Latvijā un Latvijas integrāciju Eiropā un ir darījis vairāk, nekā to prasa darba pienākumi.

Par kandidātiem var balsot līdz 20.decembrim, sekojot saitei "www.visidati.lv/aptauja/1806954119".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu