Aparjods gūst piekto vietu Pasaules kausa posmā Altenbergā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods.
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien, 12. decembrī, Altenbergā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa ceturtajā posmā. Dubultuzvaru svinēja austrietis Volfgangs Kindls un vācietis Makss Langenhans.

Tikmēr Gints Bērziņš ierindojās 12. pozīcijā, Artūrs Dārznieks bija 16. vietā, bet Riks Kristens Rozītis ierindojās 25. pozīcijā.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija austrietis Kindls, kurš trasi veica 53,900 sekundēs. Aparjods aizvadīja nestabilu braucienu, tomēr uzrādīja septīto rezultātu 0,148 sekundes lēnāku par Kindlu.

Bērziņš zaudēja 0,293 sekundes un bija desmitais, Dārznieks ar 0,412 sekunžu deficītu bija 14., bet Rozītis pēc neveiksmīga brauciena atpalika 1,33 sekundes un bija 29.pozīcijā, apsteidzot vien divus konkurentus.

Otrais brauciens Aparjodam bija sekmīgāks un tajā viņš uzrādīja otro rezultātu, piekāpjoties vien Langenhanam, kurš kopā ar Kindlu uzrādīja identisku laiku summā. Trešo vietu ieņēma vācietis Johanness Ludvigs, kurš abiem uzvarētājiem zaudēja 0,033 sekundes, Fēlikss Lohs ar 0,086 sekunžu deficītu bija ceturtais, bet vēl deviņas sekundes tūkstošdaļas atpalika Aparjods.

Bērziņš otrajā braucienā uzrādīja 14.rezultātu, summā pirmo vietu ieguvējiem zaudējot 0,570 sekundes. Dārznieks braucienā bija 18., no Kindla un Langnehana atpaliekot 0,863 sekundes, kamēr Rozītis braucienā bija 20. un summā uzvarētājiem zaudēja 1,825 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā, ieskaitot sprintā iekrāto, pirmo trijnieku aizņem vācieši Ludvigs, Langenhans un Lohs, kuri nopelnījuši attiecīgi 405, 336 un 326 punktus. Aparjods ar 270 punktiem ir septītais, Bērziņam 174 punkti dod desmito vietu, Dārznieks ar 98 punktiem ir 20., bet uzreiz aiz viņa ar 90 punktiem ir Rozītis.

Komandu stafete sāksies plkst.14., un tiešraidē to arī varēs redzēt "Sportacentrs.com TV".

Jau ziņots, ka sestdien divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja trešo vietu, bet otrs Latvijas duets Juris un Andris Šici ierindojās piektajā vietā. Savukārt sieviešu konkurencē Elīza Tīruma ieņēma sesto, Kendija Aparjode - septīto, Sigita Bērziņa - 18., bet Elīna Ieva Vītola - 23. vietu.

Turpinājumā kamaniņu braucējus 18./19. decembrī gaida sacensības posmā Īglsas trasē Austrijā.

Jau 2022. gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16. janvārī, būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Pasaules kausa sezona noslēgsies Sanktmoricas trasē Šveicē, vienlaikus sacenšoties arī Eiropas meistarsacīkstēs.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu