Londonas sabiedriskajā transportā aizliedz pārvadāt elektriskos skrejriteņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Standret/Shutterstock

Londonas sabiedriskajā transportā tiek aizliegta elektrisko skrejriteņu pārvadāšana, pastāvot bažām par to ugunsdrošību, nolēmušas atbildīgās institūcijas.

Lēmums pieņemts pēc pagājušā mēneša negadījuma, kad Pārsonsgrīnas metro stacijā uzliesmoja elektriskais skrejritenis.

Elektriskie skrejriteņi var aizdegties defektīvu litija bateriju dēļ, konstatējusi Londonas transporta pārvalde (TfL).

Ja tie uzliesmos autobusos, metro vai citā slēgtā vidē, pasažieriem un darbiniekiem var tikt nodarīts "būtisks kaitējums", brīdināja TfL.

"Veiktajā pārskatā konstatēts, ka incidentus izraisījušas defektīvas litija jonu baterijas, kas saplīst, pirms tam neesot nekādām briesmu pazīmēm,"

teikts TfL paziņojumā.

Tas novedis pie uzliesmojuma un indīgu dūmu izplatīšanās.

"Ja tas notiktu atkal un liesmas parādītos slēgtās vidēs, tādās kā metro vilcieni vai autobusi, būtisks kaitējums var tikt nodarīts klientiem un darbiniekiem, kā arī sekundārie savainojumi - klientiem, kas mēģina bēgt," teikts paziņojumā.

Aizliegums attiecas uz visiem TfL dienestiem, arī metro, autobusiem un tramvajiem.

Aizliegumu atbalsta arī Londonas ugunsdzēsības dienests, kas norāda, ka tas 2021.gadā izsaukts dzēst liesmas vairāk nekā 50 atgadījumos, kuros bija iesaistīti elektriskie skrejriteņi vai elektriskie velosipēdi.

12 mēnešu laikā Lielbritānijā elektriskie skrejriteņi savainojuši 131 gājēju, liecina pagājušajā mēnesī apkopotā statistika.

37 gadījumos savainojumi bijuši nopietni, norādīja Satiksmes ministrija.

Citu ceļa satiksmes dalībnieku vidū, kas gada laikā ievainoti sadursmēs ar elektriskajiem skrejriteņiem, ir 36 velosipēdisti un 32 cilvēki, kas atradušies transporta līdzekļos, liecina līdz jūnijam apkopotie dati.

Ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, kas braukuši ar elektriskajiem skrejriteņiem, bet vēl 729 ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu