Kariņš: Ierosinājums par balstvakcināciju piešķirt aptiekas dāvanu karti ir nedaudz dīvains (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

"Ierosinājums piešķirt 50 eiro aptiekas dāvanu karti par balstvakcināciju pret Covid-19 šķiet nedaudz dīvains, otrdien, 14. decembrī, izteicās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1". Premjers minēja, ka valsts šīm personām maksā ikmēneša pabalstu 20 eiro apmērā.

Viņš norādīja, ka tas ir Veselības ministrijas (VM) ierosinājums, bet viņam pašam tas šķiet "nedaudz dīvains," jo valsts Covid-19 vakcinētām personām vecumā virs 60 gadiem no šā gada novembra līdz 2022. gada marta beigām jau maksā ikmēneša pabalstu 20 eiro mēnesī.

"Ir jāskatās lieta kopainā," sacīja Kariņš, norādot, ka nav zināms, cik no visiem tiem senioriem, kuri jau ir vakcinējušies, būs atsaucīgi balstvakcinācijas saņemšanai.

"Indikācijas ir tādas, ka tie, kuri agrīni vakcinējās, tagad ļoti aktīvi pieprasa balstvakcīnas, bet tiem, kuri vēlāk vakcinējās, droši vien nav pat tie trīs mēneši pagājuši kopš vakcīnas saņemšanas," teica Kariņš, atzīstot, ka nav pārliecināts, vai dāvanu karte aptiekās situāciju izmainītu radikāli balstvakcinācijas saņemšanai.

No viņa teiktā arī izriet, ka priekšlikums par aptieku dāvanu kartēm kā stimulu vakcinācijai pret Covid-19 parādās ne pirmo reizi.

Jau vēstīts, ka VM izstrādātajā informatīvajā ziņojumā "Par Covid-19 vakcināciju 2022. gadā" tiek rosināts, ka personām no 60 gadu vecuma varētu piešķirt 50 eiro dāvanu karti aptiekā par balstvakcinācijas pret Covid-19 veikšanu.

VM norāda, ka šādam pasākumam nepieciešamais indikatīvais finansējums būtu 23,725 miljoni eiro.

Plānots, ka persona vecumā no 60 gadiem, kas saņem bastvakcināciju, vai personas šīs deleģētais pārstāvis varētu izmantot vienreizēju dāvanu karti zāļu vai medicīnas ierīču iegādei Latvijas aptieku tīklā, iepērkoties 50 eiro vērtībā.

VM norāda, ka tieši personām vecumā no 60 gadiem ir svarīgi saņemt balstvakcināciju, lai novērstu hospitalizāciju, smagu saslimšanu un nāvi, ņemot vērā, ka primārā imunizācija ar iepriekš saņemtajām vakcīnām varētu vairs nenodrošināt optimālu imūno aizsardzību.

Tāpat vēstīts, ka pret Covid-19 vakcinētām personām vecumā virs 60 gadiem no šī gada novembra līdz 2022. gada marta beigām maksā ikmēneša pabalstu 20 eiro mēnesī.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu