Levandovskis labo Gerda Millera futbola bundeslīgas rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis.
Roberts Levandovskis. Foto: AFP/SCANPIX

Poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis no Minhenes "Bayern" piektdien pārspēja leģendārā Gerda Millera Vācijas futbola bundeslīgas rekordu, gūdams 43.vārtus līgā kalendārā gada laikā.

Minhenes "Bayern" šajā spēlē savā laukumā sagrāva "VfL Wolfsburg" ar 4:0 (1:0).

"Bayern" piektdienas uzvara 17. spēļu kārtā ļāva iegūt deviņu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Dortmundes "Borussia", kam ir spēle rezervē.

Nozīmīga individuālajā karjerā šī uzvara bija Levandovskim, Tomasam Milleram un Dajo Upamekano.

Millers atzīmēja savu 400.spēli bundeslīgā, septītajā minūtē atklājot rezultātu ar saviem 222.vārtiem līgā.

Millers pagājušajā bundeslīgas sezonā guva 41 vārtus, pārspējot Gerda Millera 1971./1972.gada sezonas rekordu par vienu precīzu sitienu.

Aizsargs Upamekano, kurš šosezon parakstīja līgumu ar Minhenes lielklubu, pārnākot no Leipcigas vienības, 57.minūtē pēc Millera piespēles guva savus pirmos vārtus sarkanajā "Bayern" kreklā.

Līrojs Sanē izcēlās ar vārtu guvumu divas minūtes vēlāk, bet Levandovskis, kurš otrdien panāca Gerdu Milleru ar 42. gūtajiem vārtiem, viņa 1972.gadā sasniegto rekordu laboja 87.minūtē ar "Bayern" ceturto vārtu guvumu.

Šis bija "Bayern" pēdējais mačs pirms bundeslīgas ziemas pārtraukuma, un galvenais treneris Juliāns Nāgelsmanis bija apmierināts ar sniegumu: "Mēs labi aizsargājāmies, presingojām viņus, savā laukuma pusē divcīņās ieguvām gandrīz katru bumbu un bijām pelnījuši uzvarēt ar šo pārsvaru."

"Bayern" treneris arī uzteica Levandovska jauno rekordu: "Viņš to tiešām ir pelnījis, jo īpaši tāpēc, ka guva vārtus ar savu vājāko kāju."

Šis bija Volfsburgas komandas septītais zaudējums pēc kārtas, radot spiedienu uz jauno galveno treneri Florianu Kofeldu, kurš pēc priekšteča Marka van Bommela atlaišanas amatā stājās vien oktobra beigās.

Turpretim "Bayern" visos turnīros šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Pirms spēles sākuma "Bayern" sporta direktors Hasans Salihamidžičs izslēdza iespēju, ka gaidāmajā janvāra transfēru logā varētu tikt parakstīti jauni līgumi.

Bundeslīgas kopvērtējumā "Bayern" ar 43 izcīnītiem punktiem 17 mačos atrodas pārliecinošā vadībā, esot deviņus punktus priekšā Dortmundes "Borussia", kas gan aizvadījusi par spēli mazāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu