Īrijas tiesā par nelikumīgu cigarešu glabāšanu nonākusi sieviete no Latvijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: underworld/Shutterstock

Īrijas pilsētā Krinkilā kādā mājā pasta nodaļas apmācītie suņi uzgājuši ievērojamu daudzumu cigarešu - 31 tūkstoti vienību. Par nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu un piegādi aizturēta Margarita Kalmikova no Latvijas, ziņo portāls "Baltic-Ireland".

Uz sievietes māju tikuši adresēti vairāki nelegālie sūtījumi gan uz Kalmikovas, gan citu personu vārdiem.

Laikraksts "Offaly Express" rakstījis par tiesas sēdi, kas decembrī notikusi Tullamores apgabala tiesā, kurā pie atbildības saukta sieviete no Latvijas.

Pārmeklējot Margaritas Kalmikovas dzīvesvietu, tabakas izstrādājumi tika uzieti mājas virtuvē zem kāpnēm, otrā stāva biroja telpā un vienā no guļamistabām. Tika atrasta lapu tabaka, kas sver 14,1 kilogramus, 14,65 kilogrami smalka griezuma tabakas un 31,480 cigaretes.

Muitas un akcīzes ierēdnis Džerards Raiens tiesā, atzīmēja, ka kopējā atrasto izstrādājumu vērtība ir 28 028 eiro, un valstij radītie zaudējumi mērojami 3498 eiro apmērā.

Pratināšanā Kalmikova pastāstīja, ka tabaku saņēmusi no sava drauga Luksemburgā un samaksu par to veikusi, izmantojot "Western Union" palīdzību. Viņa apgalvoja, ka tabaka bijusi domāta pašas personīgai lietošanai, lai gan atzinās, ka dažas reizes cigaretes pārdevusi arī saviem draugiem.

Tiesas sēdē Muitas un akcīzes ierēdnis atzina, ka Kalmikova iepriekš nav bijusi apsūdzēta par līdzīgiem pārkāpumiem. 44 gadus vecā sieviete, kas Īrija dzīvo kopš 2001. gada, pirms kāda laika strādājusi "Dooly’s" viesnīcā Birra pilsētā, bet darbu bijis jāpārtrauc muguras traumas dēļ.

Atzīstot to, ka Margarita Kalmikova ir pārkāpusi likumu, jo bijusi iesaistīta nelikumīgā tabakas pārdošanā un piegādē, kas valstij nodarījusi nopietnus zaudējumus, Tullamores apgabala tiesas tiesnesis Kīnens Džonsons atzīmēja arī to, ka viņa desmit gadus godīgi strādājusi.

Lai gan šķiet neticami, ka tik liels tabakas daudzums domāts personīgai lietošanai, prokurora pieprasīto sešu mēnešu cietumsoda vietā Kalmikovai piesprieda nostrādāt 240 stundas sabiedrībai lietderīgajos darbos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu