VIDEO ⟩ Dzīvokļa ugunsgrēkā Brasā nosmakusi pensionāre

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ugunsgrēks izpostījis pensionāres dzīvokli divpadsmit stāvu namā Zirņu ielā, Brasas mikrorajonā. Neviens no kaimiņiem liesmas nebija pamanījis, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jebkurš ugunsgrēks mājās ar deviņiem, divpadsmit, sešpadsmit vai vairāk stāviem ir ļoti bīstams. Pirmdien kādas divpadsmit stāvu ēkas devītā stāva dzīvoklī degšanu mājinieki pamanīja tikai tad, kad liesmas jau bija apdzisušas pašas no sevis skābekļa trūkuma dēļ. Par negadījumu, kas izvērtās traģisks īpašuma saimniecei – vientuļai pensijas vecuma kundzei, dienestiem paziņots ap septiņiem pievakarē, bet patiesībā uguns miteklī iemetās jau rīta pusē.

"Pirmo reizi smaku es sajutu jau pa dienu, varbūt ap kādiem plkst. 13. Pusdivos es atnācu mājās. Jau tobrīd bija nepatīkama smaka. Jau pēc trijiem visi sacēla paniku,"

norāda kaimiņiene Jeļena.

Protams, uzminēt, kurā dzīvoklī notikusi nelaime, nebija viegls uzdevums, bet pēcāk, jau ierodoties glābējiem, ar termokameras palīdzību noskaidrots, kur tieši meklējams ugunsgrēka perēklis. Uzlaužot durvis un tiekot iekštelpās, atrasta bezsamaņā uz grīdas guloša kundze. Sieviete jau bija mirusi, visticamāk, nosmakusi.

"Ugunsdzēsēji man pateica, ka mediķi teikuši, ka kundze guva ķermeņa apdegumus jau pēc nāves. Sākumā nosmaka, pēc tam guva apdegumus. Viss dzīvoklis tur bija apkvēpis, pa atvērtām durvīm redzēju," saka ēkas iedzīvotāja.

Kaimiņi saka, ka pensionārei aizdedzies televizors, taču oficiāli šī versija nav apstiprināta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu