Pasaules kausa kamaniņu sportā septītajā posmā Siguldā sacentīsies vīrieši un divnieku ekipāžas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris (pa kreisi) un Andris Šici.
Juris (pa kreisi) un Andris Šici. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēji šodien Siguldas trasē aizvadīs Pasaules kausa septīto posmu, sacenšoties vīriešiem un divnieku ekipāžām.

Vīriešiem pirmais brauciens paredzēt plkst.10.10., bet otrais brauciens notiks plkst.11.45. Sacensības tiešraidē pārraidīs TV4 un "Sportacentrs.com".

Vietu pamatsacensībās piektdien izcīnīja Artūrs Dārznieks un Riks Kristers Rozītis, kuri Nāciju kausā ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu, bet vietu pamatsacensībās jau bija nodrošinājis Gints Bērziņš un Kristers Aparjods.

Aparjods trešajā posmā sarūpēja Latvijai vēsturē pirmo uzvaru vīriešu vieninieku sacensībās, tāpat viņam šosezon ir divas piektās vietas un viena 23.pozīcija. Savukārt piektajā posmā viņš ieņēma astoto vietu. Savukārt pirms nedēļas notikušajā sestajā posmā Vinterbergas trasē Aparjods un Bērziņš noslēdza labāko devītnieku, ieņemot attiecīgi astoto un devīto vietu.

Kopvērtējuma līderis pēc sešiem posmiem un divām sprinta sacensībām līderis ar 675 izcīnītiem punktiem ir vācietis Johanness Ludvigs, par vienu vietu zemāk ar 551 punktu atrodas austrietis Volfgangs Kindls, bet trešajā vietā ierindojas Krievijas sportists Romāns Repilovs, kurš izcīnījis 430 punktus.

Aparjods ar 382 punktiem ieņem piekto vietu, Bērziņš ar 304 punktiem ir 11., Dārznieks ar 143 punktiem atrodas 19.pozīcijā, bet Rozītis ar 138 punktiem ir 21.

Latvijas vadošajam kamaniņu braucējam Aparjodam iepriekšējā sezona traumas dēļ noslēdzās jau decembrī, pirms tam viņam izcīnot trešo vietu Altenbergā. Dārznieks kopvērtējumā bija 14., bet Rozītis un Bērziņš ieņēma attiecīgi 16. un 17.vietu.

Tikmēr divnieku ekipāžām pirmais brauciens paredzēts plkst.13.30., bet otrais - plkst.14.50. Tāpat kā vīriešu sacensības, arī šīs tiešraidē pārraidīs TV4 un "Sportacentrs.com".

Divnieku sacensībās startēs divas Latvijas ekipāžas - Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics.

Pirmajās 2022.gada sacensībās pirms nedēļas Bots/Plūme ieņēma ceturto vietu, bet brāļi Šici, kuri pēc pirmā braucienu atradās otrajā pozīcijā, otrajā braucienā piedzīvoja kritienu trases beigu daļā un atvadījās no izredzēm uz labāko trijnieku, noslēdzot sacensības 18.vietā.

Šici sezonas pirmajos trīs posmos izcīnīja vienu uzvaru un divas trešās vietas, bet Altenbergā palika piektie, toties uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Bots/Plūme. Savukārt Īglsas trasē Šici izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Bots/Plūme ieņēma desmito vietu.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem un divām sprinta sacensībām līderpozīcijās atrodas brāļi Šici, kuri izcīnījuši 588 punktus. Otrajā vietā ierindojas vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens ar 506 punktiem, bet labāko trijnieku ar 486 punktiem noslēdz vēl viens Vācijas duets Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.

Bots/Plūme ar 309 punktiem ieņem desmito vietu.

Šiciem iepriekšējā sezona bija viena no labākajām karjerā, jo kopvērtējumā viņi izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienam austriešiem Tomasam Štoijam/Lorencam Kolleram. Viņu kontā bija arī divas uzvaras, Eiropas čempionātā Siguldā un sprintā Insbrukā.

Jaunajiem braucējiem Botam/Plūmam 2020./2021.gada sezona bija izlaušanās sezona, kurā viņi bija astotie kopvērtējumā. Sezonai punktu viņi pielika ar savu karjerā pirmo uzvaru, finišējot pirmie Sanktmoricas trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šajā nestartē Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Svētdien sacentīsies sievietes un tiks aizvadītas sprinta sacensības.

Sacensībās startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm - 54 sievietes, 52 vīrieši, kā arī 30 divvietīgās ekipāžas.

Kendija Aparode turpina ārstēt pēdas lūzumu un nepiedalīsies arī šajā Pasaules kausa posmā.

Pēc šīm sacensībām mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais Pasaules kausa posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu