Skride: Nav atbalstāma "ar soda mehānismu" sasaistītu obligātu prasību vakcinēties gados vecākiem cilvēkiem (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nav atbalstāma tāda obligāta prasība vakcinēties par 60 gadiem vecākiem cilvēkiem, kas būtu saistīta ar kādu "soda mehānismu", sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs Andris Skride.

Politiķis uzsvēra, ka ir pret, piemēram, administratīvā soda noteikšanu iedzīvotājiem virs 60 gadiem, kuri nav vakcinējušies.

Skride uzsvēra, ka cilvēku virs 60 gadiem brīvprātīgā vakcinēšanā vairāk ir jāiesaista pašvaldības, kā labu piemēru minot Limbažu novada pašvaldības pārstāvju iesaisti vakcinēšanas procesā. Pašvaldības sociālā dienesta darbinieki var apvaicāties, vai cilvēks ir vakcinējies, kad apmeklē iedzīvotāju mājās, norādīja deputāts.

Politiķis pavēstīja, ka pasākumus vecāka gada gājuma cilvēku vakcinēšanas veicināšanai, arī par potēšanas pieejamību mājās, ir pārrunājis ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvjiem. Skride prognozē, ka februāra laikā izdosies veikt tūkstošiem cilvēku vecumā virs 60 gadiem vakcinēšanu pret Covid-19.

Vaicāts, vai vakcinēšanos varētu piedāvāt, ierodoties pie iedzīvotājiem bez iepriekšēja brīdinājuma, Sociālo lietu komisijas vadītājs apšaubīja, ka šāda pieeja sasniegtu mērķi.

Viņš norādīja, ka vakcinēšanas organizēšanai ģimenes ārstiem Covid-19 laikā ir pieejams finansējums trešajam palīgam, kas var arī nebūt mediķis. Savukārt attiecībā uz trešās māsas pieejamību ģimenes ārstu praksēm, kurām pievieno citas prakses pacientus, ar NVD ir runāts, ka jāpāriet no līdzšinējās birokrātiskās pieejas uz pieeju, kas ļautu paturēt kādus no iepriekšējās prakses darbiniekiem, atzīmēja deputāts.

Skride arī pauda sašutumu par to, ka joprojām publiskajā telpā arī kāds no medicīnas jomas pārstāvjiem pauž nepatiesību, ka Covid-19 varētu izārstēt ar kādiem "maģiskiem" līdzekļiem vai līdzīgu pieeju. Politiķis cer, ka šādi maldinātāji saņems sodu profesionālās nozares līmenī.

Taujāts par finanšu ministra Jāņa Reira (JV) pieļauto iespēju pārskatīt uzņēmējdarbības ierobežojumus, Skride pieļāva šādu iespēju pie nosacījuma, ja tuvākajās nedēļās nepalielināsies Covid-19 pacientu skaits slimnīcās.

Jau vēstīts, ka koalīcijā ir sākušās diskusijas par iespēju noteikt pienākumu vakcinēties pret Covid-19 visām personām, kas ir sasniegušas 60 gadu vecumu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu