Skolās piedzīvots dramatisks kāpums Covid-19 izplatībā. Vairāk nekā 100 klases mācās attālināti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolas klase. Ilustratīvs attēls.
Skolas klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Līdz ar skolēnu atgriešanos klātienes mācībās arī Covid-19 izplatība skolēnu vecuma grupā pamatīgi gājusi plašumā. Vēl pagājušajā nedēļā attālinātās mācības Covid-19 dēļ tika noteiktas samērā maz klašu grupām, bet šonedēļ piedzīvots dramatisks kāpums, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Izglītības kvalitātes valsts dienesta apkopotie dati par pirmo nedēļu pēc brīvlaika rādīja labu ainu. Attālinātās mācības noteiktas 0,18% veselu klašu pamatizglītībā, vidusskolas posmā vēl mazāk. Tomēr vienas nedēļas laikā vien vismaz galvaspilsētā klašu skaits, kas mācās attālināti, pieaudzis vairāk nekā piecas reizes.

"Šobrīd mums ir informācija, ka attālināti mācās vairāk nekā 100 klašu komplekti. Un katru dienu departamentā saņemam no skolām šo saskaņojumu par attālinātajām mācībām.

Katras nedēļas beigās mēs apkopojam informāciju, tā kā aktuālie dati būs nākamnedēļ, bet redzam, ka šī optimistiskā statistika paliek daudz sliktāka," atzina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

SPKC pārstāve Ilze Arāja par aizvadītajā diennaktī jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem stāsta: "Piemēram, ja mēs skatāmies datus no novembra vidus, decembra vidus, tad apvienotie paraugi bija pozitīvi vidēji 1,8%. Bet, skatoties provizoriskos datus pēdējo divu dienu laikā, tie ir 3,4%. Tātad tas pieaugums ir salīdzināms gan pirms skolēnu brīvlaika, gan tagad. Un tas ir gandrīz divreiz lielāks."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu