ANO ģenerālsekretārs aicina ikvienu pasaules iedzīvotāju vakcinēties pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs virtuālajā Davosas forumā pirmdien aicināja ikvienu pasaules iedzīvotāju vakcinēties pret Covid-19, lai visa pasaule varētu pārvarēt pandēmiju.

Jau otro gadu pēc kārtas pasaules politikas un biznesa elites tikšanās, kas tradicionāli notiek Šveices Alpos, norisinās tiešsaistē.

"Pēdējie divi gadi parādījuši vienkāršu, bet skaudru patiesību - ja kāds no mums atpaliek, mēs visi atpaliekam," virtuālajā samitā teica ANO ģenerālsekretārs.

"Ja mēs nevakcinēsim katru cilvēku, mēs dodam iespēju veidoties jauniem variantiem, kas izplatās pār robežām un paralizē ikdienas dzīvi un ekonomikas," viņš klāstīja.

Gutērrešs norādīja, ka starptautiskajai sabiedrībai "ar vienlīdzību un godīgumu jāstājas pretī pandēmijai".

Viņš atgādināja, ka Pasaules Veselības organizācija rudenī atklāja stratēģiju, kā līdz 2021.gada beigām vakcinēt 40% pasaules iedzīvotāju, līdz šā gada vidum šim rādītājam sasniedzot 70%.

"Mēs neesam ne tuvu šiem mērķiem," Pasaules Ekonomikas foruma dalībniekiem sacīja Gutērrešs.

"Tas ir apkaunojums, ka valstīs ar augstu ienākumu līmeni vakcinācijas aptvere ir septiņas reizes lielāka nekā Āfrikas valstīs. Mums nekavējoties ir nepieciešama vakcīnu vienlīdzība," paziņoja ANO ģenerālsekretārs.

Gutērrešs piebilda, ka farmācijas kompānijām ir "jāsolidarizējas ar attīstības valstīm, daloties ar licencēm, zināšanām un tehnoloģijām, lai mēs visi varam atrast ceļu, kā izkļūt no pandēmijas".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu