"Redzēju, ka koks krīt, bet zem tā stāv cilvēks..." Aculiecinieki stāsta par traģēdiju Kauguros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kauguros pirmdien vēja nolauzts zars nāvējoši uzkritis uz galvas vecāka gadagājuma sievietei. Aculiecinieki stāsta par redzēto traģēdiju, vēsta "Degpunktā".

Kauguros, Skolas ielā, dzīvojošie pirmdien, 17. janvārī, kļuva par aculieciniekiem šausmu pilniem brīžiem. Kad pie 16. nama sabrauca prāvi glābšanas dienesta resursi un mediķu reanimācijas transports, kļuva skaidrs – situācija ir nopietna. Pienākot tuvāk, bija redzams, ka zem nolauzta koka zara saspiesta nekustīgi guļ sieviete. Traģisko brīdi no sākuma līdz beigām redzēja kāds jauns vīrietis, taču viņš nepaspēja iejaukties, lai palīdzētu.

"Es biju mājās, sēdēju pie loga un redzēju, ka koks krīt, bet zem tā stāv cilvēks. Zars piezemējās viņai tieši uz galvas. Večiņa uzreiz nokrita, nemācēšu pateikt, cik viņai gadu. Redzēju, ka viņa nokrita. Atbrauca “ātrie”, policija. Mediķi viņu sāka “pumpēt”, uzlika uz nestuvēm, bet bezcerīgi." stāsta aculiecinieks.

Ziņu medijs "Apollo.lv" jau ziņoja, ka Jūrmalā stiprā vēja ietekmē nogāzies zars, kā rezultātā gājusi bojā kāda gados vecāka sieviete.

NMPD izsaukums saņemts pēcpusdienā. Ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatēja personas nāvi.

Bojā gājusī ir 1949.gadā dzimusi sieviete, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud cilvēku dzīvību. Iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem, tai skaitā evakuācijai.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu