Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmeņa svārstības ir nelielas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas kanālā paaugtinājies ūdens līmenis, kad Rīgā un pilsētas apkārtnē izsludinātais brīdinājums par vētru paaugstināts līdz sarkanajam līmenim.
Rīgas kanālā paaugtinājies ūdens līmenis, kad Rīgā un pilsētas apkārtnē izsludinātais brīdinājums par vētru paaugstināts līdz sarkanajam līmenim. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 17. janvārī, lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmeņa svārstības ir nelielas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sakustoties ledum, aizvadītajā naktī Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis paaugstinājies par 60 centimetriem, bet pie Staļģenes tas nedaudz pazeminājies.

Lielupē pie Jelgavas un lejpus pilsētas otrdien turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās pēc pirmdienas vējuzplūdiem. Gaujas lejtecē un ūdenstilpēs Rīgā pirmdienas vētras izraisītie vējuzplūdi lielākoties atkāpušies.

Latvijas austrumu un centrālās daļas upēs pārsvarā saglabājas ledus sega, atsevišķos upju posmos saglabājas ledus sastrēgumi un zem ledus sadzīti vižņi. Straujākos upju posmos gar krastiem piesalas. Kurzemes upes lielākoties brīvas no ledus.

Trešdien laiks kļūs siltāks, no ceturtdienas temperatūra pazemināsies, gaidāms sniegputenis, prognozē sinoptiķi. Lielākajā daļā upju ūdens līmenis nedaudz svārstīsies vai pazemināsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu