Ziņu medija "Apollo.lv" komanda devās Rīgas ielās, lai noskaidrotu, kā uz revakcinācijas jautājumu skatās rīdzinieki.

Lielākoties aptaujātie Rīgas iedzīvotāji sacīja, ka pēc balstvakcīnas saņemšanas jutuši nogurumu, citos gadījumos bijusi arī paaugstināta temperatūra.

Taču blakusparādības saglabājušās vien diennakti. Kāds vīrietis izjūtas pēc vakcinācijas raksturoja īsi un konkrēti: "Viss kārtībā!"

"Kopumā par valsti tomēr ir jādomā, lai mēs visi būtu veseli," akcentēja viena no aptaujātajām sievietēm, kura balstvakcīnu saņems pēc divām dienām.

Kopumā pagājušajā nedēļā vidēji vakcinēti 8683 cilvēki dienā, kas ir mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad vidēji darba dienās vakcinēti tika 10 256 cilvēki dienā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2021.gada jūlija sākumā Latvijā bija 1 882 200 iedzīvotāju. Saskaņā ar LETA aprēķiniem Latvijā vakcinācijas procesu noslēguši 1 279 696 iedzīvotāji jeb 67,99% no visiem iedzīvotājiem. No tiem 29,86% ir saņēmuši arī balstvakcīnu.

Savukārt, rēķinot uz visiem iedzīvotājiem, revakcinējies ir katrs piektais valsts iedzīvotājs. Revakcinējušies ir 19,53% no visiem iedzīvotājiem jeb 28,77% no tiem, kas sākuši vakcinācijas procesu.

Latvijā ir pieejamas četras lietošanai Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, un arī "Johnson&Johnson" vakcīnu izmantošana arvien samazinās, jo eksperti atzīmējuši tās salīdzinoši mazāko efektivitāti.

2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no piecu gadu vecuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp