Borisa Džonsona birojs atzinis, ka premjerministrs mājsēdes laikā telpās svinējis dzimšanas dienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona birojs atzinis, ka premjeram oficiālajā Dauningstrītas rezidencē pirmās mājsēdes laikā bijušas dzimšanas dienas svinības.

Izskanot apsūdzībām, ka 30 cilvēki sapulcējušies uz kopīgu kūkas baudīšanu, par spīti sociālo pasākumu ierobežojumiem telpās, Dauningstrīta atzinusi, ka darbinieki pēc sanāksmes uz īsu brīdi sapulcējušies Kabineta telpā.

Premjera sieva Kerija Džonsone 2020. gada 19. jūnija pēcpusdienā organizējusi pārsteiguma svinības, vēstīja telekanāls ITV.

"Darbinieku grupa, kas todien strādāja desmitajā numurā, pēc sanāksmes uz īsu brīdi sapulcējās Kabineta telpā, lai novēlētu premjerministram laimes dzimšanas dienā. Viņš tur bija mazāk par desmit minūtēm," apliecināja Dauningstrītas pārstāve sakariem ar presi.

Vēlāk tovakar ģimenes draugi uzņemti augšējā stāvā, lai premjera oficiālajā rezidencē turpinātu svinēt viņa 56. dzimšanas dienu, vēstīja ITV.

Dauningstrīta norādīja: "Tas ir pilnīgi nepatiesi. Atbilstoši tā laika noteikumiem premjerministrs tovakar ārpusē uzņēma nelielu skaitu ģimenes locekļu."

Atbilstoši tobrīd spēkā esošajiem mājsēdes noteikumiem sociālas sanākšanas telpās bija aizliegtas, bet atvieglotie noteikumi paredzēja, ka ārpus telpām var pulcēties ne vairāk kā seši cilvēki.

Šī nav pirmā reize, kad Džonsona nelikumīgās ballītes izraisījušas skandālu. Šī gada sākumā Džonsons britu parlamentā atvainojās par to, ka 2020. gada maijā apmeklēja darbiniekus pasākumus savā rezidencē. Viņš sacīja, ka vienā no pasākumiem izgājis rezidences dārzā uz 20 minūtēm, uzskatot, ka tas ir darba pasākums, tādēļ nav domājis, ka pārkāpj paša valdības noteiktos ierobežojumus.

Tomēr skandālu un sabiedrības saniknojumu vēl vairāk saasināja izdevuma "Daily Telegraph" atklātais, ka Dauningstrītas rezidencē divas ballītes notikušas pērn 16. aprīlī, kad karaliene gatavojās apbedīt savu vīru, ar kuru laulībā bija aizvadījusi 73 gadus.

Laikraksts, kurā Džonsons strādāja pirms politiķa karjeras, ierasti atbalsta Konservatīvo partiju, tomēr asi kritizēja premjera biroju par Džonsona darbinieku pulcēšanos Dauningstrītas rezidencē divos saviesīgos pasākumos ar alkoholisko dzērienu baudīšanu un dejām līdz vēlai naktij. Darbiniekus izklaidējis diskžokejs un lielveikalā nopirktais alkohols rezidencē nelikumīgi tika ienests koferī, vēstīja laikraksts.

Pasākumi sākušies atsevišķi, bet vēlāk to dalībnieki apvienojušies. Abos pasākumos kopā piedalījušies aptuveni 30 cilvēku, liecināja "Daily Telegraph" publicētā informācija.

Džonsons todien nav bijis Dauningstrītas rezidencē, laikraksts citēja premjera preses sekretāra teikto. Džonsons bijis premjerministra oficiālajā lauku rezidencē Čekersā.

Saskaņā ar tobrīd spēkā esošajiem valdības noteikumiem prinča Filipa, kurš nomira pērn 9. aprīlī divus mēnešus pirms savas simtās dzimšanas dienas, bērēs Vindzoras pilī 17. aprīlī varēja piedalīties tikai 30 cilvēki un karalienei bēru laikā bija jāsēž vienai, atstatus no citiem tuvākajiem ģimenes locekļiem, kuri arī sēdēja izklaidus kapelā.

Tolaik sociāla pulcēšanās bija atļauta tikai vienas mājsaimniecības vai atbalsta burbuļa iekšienē. Tādējādi tūkstošiem ģimeņu nevarēja apraudzīt savus sasirgušos vai mirstošos tuviniekus un apmeklēt bēres.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu