VIDEO ⟩ Spēcīgais vējš norāvis daudzstāvu mājas fasādi. Bojātas vairākas automašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Glābēji aicina namu īpašniekus un apsaimniekotājus pārbaudīt ēku jumtus, notekas, fasādes stāvokli un citus būves stiprinājumus, kā arī novērtēt teritorijā esošos kokus, lai nākamās vētras laikā varētu izvairīties no postījumiem. Brīvdienās no daudzstāvu ēkas Rīgā, Hipokrāta ielā, atdalījās apšuvums, kas uzkrita uz tuvumā novietotajām automašīnām, vēsta raidījums "Degpunktā".

Daļa Hipokrāta ielas 19. nama fasādes "rotā" ēkas apkārtni, ne vairs pašu daudzdzīvokļu māju. Aptuveni sešu stāvu garumā vējš siltinājumu no nama atrāva, un bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai novērstu draudus mājas tuvumā.

"Ēkas fasāde sastāv no skārda plāksnēm. Stiprajā vējā tās tika atrautas, daļa jau bija nokritušas uz zemes. Tika apskādētas arī tuvumā esošās automašīnas. Tika norobežota teritorija," norādīja Valsts ugunsdzēsība un glābšanas dienests (VUGD).

Viens no apskādētajiem auto bija sarkans "Citroen". Pirmdien, 31. janvārī, spēkrata bojājumus sedz sniegs.

Mašīnas saimniece stāsta, ka nebija paguvusi vēl iegādāties KASKO apdrošināšanu un zaudējumi būs jāsedz pašai: "Nav tā, ka baigi stipri. Krāsa nogājusi. Nepatīkami. Pirms nedēļas vīrs mašīnu uzdāvināja. Runāju arī ar mājas apsaimniekotāju un jautāju, vai māja ir apdrošināta. Viņš teica, ka nav un zaudējumi būs jāsedz pašiem."

Raidījums noskaidroja, ka mājas fasāde atjaunota aptuveni pirms pieciem gadiem. Šobrīd ēkas pārvaldnieks ir SIA "Incenbergs".

Firmas kontaktinformācija internetā nav atrodama, tādēļ raidījums devās uz norādīto juridisko adresi Palmu ielā, lai apjautātos par fasādes atjaunošanas darbiem. Tajā neviens sarunāties nevēlējās un dalīties ar firmas pārstāvju kontaktinformāciju atteicās.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu