Bertāna laiks Vašingtonā ir galā? Apskatnieks paredz, ka drīzumā varētu sekot maiņas darījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvja Bertāna laiks Vašingtonas "Wizards" komandā, iespējams, tuvojas beigām norāda "NBC Sports" apskatnieks Čeiss Hjūzs.

Apskatnieks atklāja, ka no drošiem avotiem uzzinājis "Wizards" tuvākās nākotnes plānus, kas sevī iekļauj komandas aizsardzības uzlabošanu.

10. februārī noslēgsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņas darījumu periods. Hjūzs norāda, ka divi "Wizards" spēlētāji, kuri visreālāk 11. februārī jau būtu citas komandas pārstāvji, ir Montrezs Herels un Dāvis Bertāns.

Abiem minētajiem spēlētājiem tieši aizsardzība, ko "Wizards" gatavojas uzlabot, ir uzskatāma par vājo vietu. Herela gadījumā palīdz fakts, ka viņam šis ir līguma pēdējais gads un spēlētājus ar šādu kontrakta situāciju allaž ir daudz vieglāk aizmainīt sezonas vidū. Ar Dāvi Bertānu gan ir cits stāsts.

"Bertāns pavisam noteikti ir ārpus ["Wizards"] rotācijas. Pirms tas kļuva skaidrs, [Tomijs] Šeperds ["Wizards" ģenerālmenedžeris] un Vess Anselds jaunākais ar Bertānu aizvadīja garu sarunu par viņa lomu. Avoti vēsta, ka Bertāna un Anselda saruna bijusi vairāk nekā stundu ilga," par komunikāciju starp Bertānu un Anseldu pēc viena no nesenajiem treniņiem stāstīja Hjūzs.

Bertāns tik tiešām laukumā nav ticis jau pēdējās četrās spēlēs. Arī iepriekš viņam laukumā atvēlētais laiks retos gadījumos pārsniedza 12 minūšu atzīmi. Iespējams, ka "Wizards" jau kādu laiku meklē variantus potenciālam Bertāna maiņas darījumam.

Hjūzs arī uzsver, ka Bertāna produktivitātes kritums varētu būt saistīts ar komandas jauno galveno treneri Vesu Anseldu jaunāko, kurš aizvadītajā starpsezonā nomainīja Skotu Bruksu.

"Bertāns labāk iederētos uzbrukumā, kas spēlē ar augstāku tempu un izveido vairāk tālmetienus ātrajā pārejā. "Wizards" uzbrukuma temps Bertāna pirmajā sezonā Vašingtonā bija 7. vietā visā līgā. Toreiz viņš aizvadīja karjeras labāko gadu, nopelnot 80 miljonus. Tagad Vess Anselds uzbrukumu ir piebremzējis. Savukārt Bertāns ar šādu uzbrukumu īsti nesader. Pie tam Korijs Kisperts ir kļuvis par viņu galveno opciju no tālmetienu līnijas," raksta Hjūzs.

Tomēr, kā norāda apskatnieks, Bertāns tehniski joprojām ir "Wizards" labākais spēlētājs no tālmetienu līnijas. "Wizards" šobrīd tālmetienu precizitātes rādītājā ir pēdējie visā līgā.

"Bet, ja viņš tik un tā nespēlē, tad viņu var mainīt prom," piebilda Hjūzs.

Jāatzīst, ka "Wizards" Bertānu viņa līguma un relatīvi vājā snieguma dēļ varētu būt grūti aizmainīt bez drafta izvēles vai kāda vērtīga jaunā spēlētāja (Deni Avdija?) iekļaušanas darījumā.

Protams, Bertāna statistika šogad nav iepriecinoša, tomēr jāatceras, ka viņš ir cīnījies ar savainojumiem, kā arī pieaugušās konkurences dēļ lēnām tika izspiests no Vesa Anselda rotācijas. Iespējams, latviešu basketbolistam par labu nāktu tieši jauns sākums citā komandā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu