KHL oficiāli atceļ atlikušās regulārā čempionāta spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālā hokeja līga (KHL) sestdien oficiāli atcēla visus atlikušos regulārā čempionāta mačus, līdz ar to Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" jau astoto gadu pēc kārtas nespēja kvalificēties "play off" jeb Gagarina kausa izcīņai.

Kā zināms, 12.janvārī KHL paziņoja, ka pieaugošās saslimstības ar Covid-19 dēļ no 15.janvāra tiek apturētas visas spēles regulārajā čempionātā, bet janvāra beigās KHL paziņoja, ka, ņemot vērā klubu intereses, nolemts neaizvadīt mačus olimpisko spēļu laikā.

Rīgas "Dinamo" KHL nebija aizvadījusi nevienu spēli kopš 5.janvāra un turnīra tabulā ar izcīnītiem 37 punktiem 45 spēlēs atradās pēdējā - 12.vietā Rietumu konferencē.

KHL lēmumu par spēļu atcelšanu pamato ar daudzu spēlētāju aizņemtību Pekinas olimpiskajās spēlēs (pēc KHL aplēsām 40% no visiem hokeja turnīra dalībniekiem), kā arī ar pandēmijas turpināšanos.

"Iemesli tam ir vairāki. Tai skaitā pandēmija, jo pastāv spēlētāju inficēšanās [ar Covid-19] risks atlikušajās čempionāta spēlēs, būs pārlidojumi uz dažādām pilsētām," par regulārā čempionāta pārtraukšanu teikts KHL mājaslapā. "Tādēļ līga galveno uzmanību pievērš Gagarina kausa izcīņai optimālā izspēles kārtībā, kad katrā etapā spēles notiks ik pēc dienas, bet ne vairāk kā četri mači (pa diviem katrā konferencē)."

"Līdz izslēgšanas spēļu sērijām komandu spēlētāji varēs ievērot karantīnu, bet diena starp spēlēm ļaus nepieciešamības gadījumā operatīvi mainīt spēlētājus," norādīts KHL paziņojumā.

"Līga izskatīja vairākus variantus kā noteikt maču rezultātus un "play off" dalībniekus. Svarīgi bija atrast godīgu formulu un garantēt visiem klubiem vienādus nosacījumus, tostarp pie dažāda aizvadīto maču skaita," teikts KHL paziņojumā. "Beigās esam izvēlējušies pašu objektīvāko variantu - ["play off" iekļūst] 16 komandas pēc procentuāli iegūto punktu skaita aizvadītajos mačos. Šī ir labi zināma un sevi rekomendējusi prakse rezultātu fiksēšanā."

Gagarina kausa izcīņa sāksies 1.martā.

Pagājušajā sezonā trofeju izcīnīja bijušā Latvijas izlases trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas ''Avangard'', kas finālā pārspēja Maskavas CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu