Policistam par formas nolietojumu pieprasa atmaksāt vairāk nekā 1000 eiro (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policija kādam bijušajam likumsargam, pametot dienestu, pieprasījusi vairāk nekā vienu mēneša algu, kas ir nolietojuma cena par formastērpa lietošanu viena gada garumā. Drēbes atdošanas brīdī bijušas labā stāvoklī, bet zābaki – vispār nelietoti. Policijā vien nosaka – tāds ir likums, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Mārtiņš policijā nostrādāja 10 gadus un pērnā gada oktobrī nolēma dienesta gaitas beigt. Bija saņēmis jaunā dizaina formas tērpu, ejot prom nodeva atpakaļ, taču saņēma nepatīkamu pārsteigumu: dokumentu, ka par formas tērpa nolietojumu jāatmaksā 1241,13 eiro.

"Zābaki nebija vilkti, par tiem norēķināja 200 eiro, tā kā pārējais bija izmantots, valkāts dienesta vajadzībām – 1033 eiro jāatmaksā tāpat. Es saku, par ko? Es taču atdodu formu? Alga tik liela policijā nebija! Atbildēja – diemžēl, tā esot," norādīja bijušais policists Mārtiņš.

Policijas darbinieki ieteikuši rakstīt Valsts policijas priekšniekam sūdzību, ko Mārtiņš arī izdarīja. Saņēma atbildi ka līdz 1. martam jāatmaksā par formas tērpa nolietojumu 1033,61 eiro, ja ne – piedzīšot tiesas ceļā.

"Nav tādu līdzekļu, lai samaksātu! Es esmu atdevis visu līdz pēdējam, saprastu, ja būtu saplēsis vai pazaudējis, bet viss ir atdots. Tā arī palika," stāstīja Mārtiņš.

Vairāk informācijas "TV3 Ziņas" sižetā.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu