VIDEO 15 gadus vecā Vaļijeva pat ar kritienu "iznīcina" tuvāko sekotāju un nodrošina ROC uzvaru daiļslidošanas komandu sacensībās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: EPA/Scanpix

Ar Krievijas Olimpiskās komandas (ROC) triumfu pirmdien, 7. februārī, noslēdzās daiļslidošanas komandu sacensības.

Vispirms dienas pirmajās sacensībās, kas bija pāru izvēles programma, visaugstāk ar 145,20 punktiem tika novērtēts ROC duets Anastasija Mišarina un Aleksandrs Gaļļamovs. Otrais bija Japānas pāris Riku Miura/Rijuči Kihara ar 139,60 punktiem, bet trešo vietu ieņēma mājinieku ķīniešu duets Pena Čena un Dziņs Jans ar 131,75 punktiem.

Savukārt dienas otrajā disciplīnā pāri sacentās dejās uz ledus, izpildot izvēles programmu. Šajās sacensībās augstāko vērtējumu 129,07 punkti saņēma ASV pāris Medisone Čoka un Evans Beitss, otrajā vietā ar 128,17 punktiem bija ROC duets Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs. Tikmēr trešo pozīciju ieņēma kanādieši Paipera Gilesa un Pols Porjē ar 124,39 punktiem.

Noslēdzošajās sacensībās, kas bija izvēles programma dāmām, vēlreiz teicamu sniegumu parādīja ROC daiļslidotāja Kamila Vaļijeva, kura pat pēc kritiena apsteidza otrās vietas ieguvēju par 30 punktiem, tiekot novērtētai ar 178,92 punktiem. Otro vietu ieņēma japāniete Kaori Sakamoto ar 148,66 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Kanādas daiļslidotāja Madlēna Skizasa ar 132,04 punktiem.

Komandu sacensību kopvērtējumā ROC komanda triumfēja ar izcīnītiem 74 punktiem, pie sudraba godalgām tika ASV komanda ar 65 punktiem, bet bronzas medaļas izcīnīja Japāna ar 63 punktiem, tiekot pie pirmās olimpiskās medaļas komandu sacensībās daiļslidošanā.

2018.gada olimpiskajās spēlēs komandu sacensības daiļslidošanā uzvarēja Kanāda, sudrabs tika ROC komandai, bet bronza - ASV.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu