VIDEO ⟩ Jelgavā divi puiši ugunsgrēkā zaudē mammu un visu iedzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Traģiskā ugunsgrēkā brīvdienās mirusi divu puišu mamma no Jelgavas. Pateicoties kaimiņiem, kas no rīta nelaimi Cepļu ielā pamanīja pirmie, pašu jauniešu dzīvības izdevās glābt, vēsta raidījums "Degpunktā".

Staņislavs, kurš izglāba bērnus, stāsta, ka viņam vēl tagad rokas un kājas trīc piedzīvotā stresa dēļ.

Staņislavs un Māris kopā vēl ar vienu no saviem draugiem sestdienas agrā rītā pamanīja, ka kaimiņu māja deg ar atklātu liesmu. Vīrieši skrēja uz namu, jo zināja, ka tajā dzīvo sieviete un divi viņas audžubērni.

Viens no izglābtajiem zēniem stāvējis aiz degošajām durvīm, no ārpuses durvis nevarēja atvērt, tāpēc zēns norāva durvju rokturi un vīri dabūja viņu ārā no liesmojošās mājas.

"Ieskrēju mājā, zināju, ka iekšā ir viņu audžumāte, bet tumsā nevarēju atrast, netiku iekšā. Brālītis invalīds gulēja pretējā pusē istabā, apskrējām mājai apkārt.

Tad jau izglābtais brālis ieskrēja iekšā šķūnī, atrada dzelzs gabalu. Sāku sist pa logu, bet tas neplīsa. Tur bija gulta redzama. Iesitu vēlreiz, tad sasprāga stikls, iebāzu iekšā roku, pagriezu rokturi, attaisīju durvis. Tad Māris gāja iekšā," stāsta Staņislavs.

Ugunsdzēsējus vietējie jau bija izsaukuši, taču vīrieši apzinājās, ka, glābējiem ierodoties, jau var būt par vēlu.

Māris turpina, ka bijis vienās čībās, tāpēc dikti slīdēja, bet tika iekšā istabā, kur gulēja jaunietis ar īpašām vajadzībām, un izvilka viņu ārā, noguldīja uz segas drošībā.

Puišus pie sevis sasildīties ielaida viens no tuvumā dzīvojošajiem kaimiņiem. Tur arī zēnus apskatīja mediķi. Glābēji mājas īpašnieces mirstīgās atliekas atrada pēc tam, kad ēka tika apdzēsta.

"Tobrīd nedomājām, gājām iekšā, maksimāli darījām visu, ko varējām darīt, izdarījām. Nebijām iepriekš tajā mājā bijuši iekšā, nezinājām, kāds ir tās telpu plānojums," piedzīvoto atminas Māris un Staņislavs.

Trīspadsmit un 20 gadus vecie puiši patlaban dzīvo pie savas vecmāmiņas Ņinas. Vecākajiem no brāļiem ugunsgrēkā sadega vairākas ierīces, piemēram, ratiņkrēsls, kas palīdzēja ikdienā pilnvērtīgāk kustēties. Ja jums ir iespēja jauniešiem palīdzēt finansiāli vai varat ziedot mantas, kas pēc nelaimes spētu iekrāsot viņu dzīvi gaišākās krāsās, sazinieties ar vecmāmiņu Ņinu pa tālruņa numuru 29840232.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu