VIDEO "Policijas klātbūtnē lika man izvākties no dzīvokļa ar visām mantām." Pēc mātes nāves meita pārdod dzīvokli, brāli nebrīdinot izliek uz ielas (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrii Anna photographers/shutterstock

Kāds vīrietis vārdā Jons palicis bez dzīvesvietas, jo māsa dzīvokli pēc mātes nāves pārdevusi. Viņš tajā mitinājās kopā ar māti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jons ir deklarējies un stāsta, ka visu dzīvi dzīvojis dzīvoklī Raunas ielā kopā ar māti. Pēc viņas nāves pagājušā gada oktobrī Jons nevarēja mantot dzīvokli, jo māte jau tālajā 2006. gadā to bija pārdevusi meitai (Jona māsai) Birutai.

Kopš 2006. gada komunālie rēķini adresēti dzīvokļa īpašniecei – māsai -, bet, tā kā viņa miteklī nedzīvoja, tos apmaksājusi vai nu māte, vai pats, stāsta Jons. Viņš rēķinus maksāja arī pēc mātes nāves, līdz 2022. gada janvārim.

Šī gada janvārī Jons uzzināja, ka māsa dzīvokli pārdevusi. To noskaidroja, kad namā ieradās jaunais īpašnieks, cenšoties atlauzt durvis. Pirms dzīvokļa iegādes jaunais īpašnieks nebija ieradies apskatīt mitekli un pārliecinājies, ka kāds tajā dzīvo, stāsta Jons.

"Kādu rītu biju aizgājis uz poliklīniku. Kad atnācu, vairs netiku iekšā. Mani izdzīvoja no dzīvokļa," stāsta Jons.

Saucis palīgā policiju, bet tā bijusi bezspēcīga, jo noteicējs par dzīvokli ir jaunais, likumīgais īpašnieks.

"Policijas klātbūtnē lika man izvākties no dzīvokļa ar visām mantām, bet es esmu tur deklarēts un reāli dzīvoju. Māsai nekad nav bijušas dzīvokļa atslēgas, viņa maldinājusi šo pircēju, nepasakot, ka tur dzīvoju es," norāda Jons.

Kā liecina informācija Zemesgrāmatā, Jona māsa dzīvokli pārdevusi par salīdzinoši nelielu summu – 20 tūkstošiem eiro. Jons pieļauj, ka dzīvokļa cenu noteikusi tik zemu, jo apzinājās, ka jaunajam īpašniekam varētu būt domstarpības ar brāli Jonu.

"Tagad man nav, kur iet. Sildos kāpņu telpās, eju pie pazīstamiem cilvēkiem. Pagājušonakt staigāju ārā un sildījos kāpņu telpā," stāsta Jons.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu