Latvijas izlases treneri cer uz Dārziņa palīdzību tuvākajos mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase cer uz komandas kapteiņa Laura Dārziņa palīdzību tuvākajos mačos, neizslēdzot iespēju, ka pat rītdienas spēlē ar Slovākiju, žurnālistiem teica galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents Artis Ābols.

Jau ziņots, ka Dārziņš piektdienas spēlē uzkrita uz pretinieku soliņa atvērtajiem vārtiņiem un traumēja ķermeņa augšdaļu. Sestdienas brīvajā ledus treniņā piedalījās visi trīs vārtsargi, Andris Džeriņš un vēl seši hokejisti, kuriem pagaidām nav bijis iespējas spēlēt turnīrā vai bijis mazs spēles laiks. Daļa no hokejistiem strādāja trenažieru zālē, citi izvēlējās atpūsties.

"Izskatījās slikti, bet ir cerība, ka viņš varēs spēlēt. Redzēsim, līdz rītdienai vēl laiks," par Dārziņa atgriešanos laukumā teica Ābols.

Izlasei šobrīd nevar palīdzēt arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuram bija pozitīvs Covid-19 tests. Viņa vietā turnīra pamatsastāvā var iekļaut Tomu Andersonu.

"Ja būs negatīvi divi testi, tad viņš ātrākais var tikt ārā 14.februārī," norādīja Ābols.

Ābols rītdienas pretiniekus raksturoja, kā ātru un agresīvu komandu, izceļot arī to, ka slovāki pret somiem piecus vārtus ielaida pēc pretuzbrukumiem.

"Spēlēsim ātri un aktīvi, bet, zaudējot ripu, centīsimies izveidot blīvu viduszonu un apgrūtināsim ieeju zonā. Loģiski, sagaidām, ka viņi metīs ripu zonā. Nākamais uzdevums ir labi tikt ārā un doties pretuzbrukumā," stāstīja Ābols.

Latvijas izlases treneru korpuss jau zina, kurš vārtsargs stāsies vārtos spēlē pret Slovākiju, bet Ābols nevēlējās to publiski atklāt.

Piektdien Latvijas hokejisti ar 1:3 atzina Somijas izlases pārākumu, bet dienu iepriekš ar 2:3 zaudēja Zviedrijai. Latvijas izlase 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Apakšgrupā pēc divām spēlēm Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, bet Slovākija un Latvija pagaidām ir bešā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu