Olimpiskie vicečempioni vācieši ar minimālu pārsvaru uzveic Ķīnas hokeja izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Iepriekšējās Olimpiādes sudraba medaļu ieguvēji Vācijas hokejisti Pekinas olimpisko spēļu turnīrā sestdien tikai ar minimālu pārsvaru pieveica mājinieku Ķīnas valstsvienību.

Olimpiskā turnīra A apakšgrupas mačā Vācijas izlase bija pārāka ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1), tiekot pie pirmā panākuma divās spēlēs.

Pirmajā periodā vārtus Vācijas izlases labā guva Marcels Brandts un Korbinians Holcers, bet otrā perioda sākumā Dominiks Kahuns jau nodrošināja vāciešiem komfortablu 3:0 pārsvaru.

Ķīnas izlase nepadevās un līdz otrā perioda beigām, pateicoties Spensera Fū precīzajam metienam, vienus vārtus atguva. Trešā perioda vidū Tailers Vongs jau panāca 2:3, taču vismaz līdz neizšķirtam Ķīnas izlase netika.

Jau ziņots, ka A apakšgrupas pirmajā sestdienas mačā ASV hokeja ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Kanādas valstsvienību.

Pirmajās grupas spēlēs Kanādieši ar 5:1 uzvarēja Vāciju, bet ASV ar 8:0 sagrāva Ķīnas izlasi.

Pēc divām kārtām apakšgrupas vadībā ar 6 punktiem ir ASV, Kānāda ar trim punktiem ir otrā, Vācijas konta arī trīs punkti un trešā pozīcija, kamēr bez punktiem ir mājiniece Ķīna.

Ceturtdaļfinālam automātiski kvalificējas katras grupas uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja. Pārējās komandas cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā "play off" kārtā.

Sestdien B apakšgrupas noslēdzošajās spēlēs Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) hokejisti stāsies pretī Čehijai, bet Šveice tiksies ar Dāniju.

2018.gada olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja ROC komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja kanādieši.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu