Vācieši joprojām līderi olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas skeletoniste Hanna Naize.
Vācijas skeletoniste Hanna Naize. Foto: SIPA/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs medaļu tabulā arī pēc sestdienas sacensībām līdere joprojām ir Vācija, kurai ir astoņas zelta medaļas, piecas sudraba un viena bronzas godalga.

Uzvaru Vācijai sestdien izcīnīja skeletoniste Hanna Naize, Vācijai svinot uzvaru abās šī sporta veida disciplīnās.

Otrajā vietā ir Norvēģija, kuras sportisti Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnījuši jau 17 medaļas - astoņas zelta, trīs sudraba un sešas bronzas godalgas, tomēr aiz Vācijas ir mazāk izcīnīto sudraba medaļu dēļ. Sestdien biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē triumfēja desmit kilometru sprinta sacensībās, viņa brālim Tarjei Bē ieņemot trešo vietu, un Mariuss Lindvīks kļuva par čempionu tramplīnlēkšanā no lielā tramplīna. Norvēģijai spēlēs ir visvairāk medaļu.

Uz trešo vietu pakāpušās ASV, kam ir piecas zelta medaļas, piecas sudraba un viena bronzas medaļa. Sestdien ASV snovbordisti Niks Baumgartners un Lindseja Džakobelisa triumfēja pirmoreiz notikušajās jaukto pāru sacensībās snovbordkrosā.

Nīderlandes kontā ir piecas zelta, četras sudraba un divas bronzas medaļas, bet Zviedrija piecām zelta medaļām pievienojusi divas sudraba un trīs bronzas godalgas.

Austrijai ir 14 medaļas: četras zelta, sešas sudraba un četras bronzas, no kurām visas izcīnītas jau pirms sestdienas.

Četras zelta medaļas ir arī mājiniecei Ķīnai, sestdien uzvaru 500 metru distancē svinot Ķīnas ātrslidotājam Gao Tinjui. Ķīnas kontā ir arī trīs sudraba un viena bronzas medaļa.

Pie zelta medaļām līdz šim tikušas 20 valstu komandas, bet medaļas izcīnījuši 26 valstu pārstāvji, tai skaitā Latvija, kas ar vienu bronzu dala 24.vietu ar Beļģiju un Poliju.

Svētdien Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20. februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13. martam norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu