Ķibermaņa četrinieks piektajā vietā pēc olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi sestdien pēc Pekinas olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem bobslejā četriniekiem ieņem piekto vietu.

Līderis pēc diviem braucieniem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš divu braucienu summā finišēja minūtē un 57 sekundēs.

Otrajā pozīcijā ierindojas līdera tautietis Johanness Lohners, atpaliekot no Frīdriha 0,03 sekundes, bet trešo vietu ieņem kanādietis Džastins Kripss, kurš zaudē līderim 0,38 sekundes.

Otrajā braucienā Ķibermaņa četriniekam izdevās gan daudz veiksmīgāks starts, gan netika pieļautas kļūdas trasē. Latvijas ekipāža divu braucienu summā finišu sasniedza minūtē un 57,56 sekundēs, piekāpjoties 0,56 sekundes Frīdriham un atpaliekot 0,18 sekundes no trešās vietas.

Pēc pirmā brauciena līderis bija Lohners, otro vietu ieņēma Frīdrihs, bet trešajā pozīcijā bija Kripss. Savukārt Ķibermanis pēc pirmā brauciena bija septītajā vietā.

Otrajā braucienā Latvijas četriniekam izdevās apsteigt Lielbritānijas pilota Breda Hola ekipāžu un Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pilota Rostislava Gaitjukeviča četrinieku.

Pēdējie divi braucieni bobslejā četriniekiem tiks aizvadīti svētdien.

Olimpiskajās spēlēs startē 28 četrinieku ekipāžas.

Latvijas bobslejisti piektdien izlēma nepiedalīties četrinieku ekipāžu pēdējos treniņbraucienos, izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim to skaidrojot ar sakrājušos nogurumu un citiem apstākļiem.

Ķibermaņa ekipāža pirmajos divos treniņbraucienos uzrādīja labāka astoņnieka rezultātus, bet nākamajos divos bija pirmajā trijniekā.

Divnieku sacensībās Ķibermanis un Miknis bija devītie, bet Emīls Cipulis un Nemme - 17..

Divnieku sacensībās visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas ekipāžas, un arī četriniekos viņi ir galvenie favorīti uz titulu.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu