FOTO ⟩ Vētra "Jūnisa" nodarījusi postījumus vairākās Ziemeļeiropas valstīs. Vismaz 13 bojāgājušie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Desmitiem tūkstošu māju Apvienotajā Karalistē un Ziemeļeiropā sestdien, 19. februārī, palika bez elektrības spēcīgās vētras dēļ. Vētra nogalinājusi vismaz 13 cilvēkus, vēsta ziņu medijs "Euronews".

Vētra, ko Lielbritānijas meteoroloģiskais dienests nosauca par "Jūnisu", lika Lielbritānijas varas iestādēm izsludināt retu brīdinājumu spēcīgā vēja dēļ.

Spēcīgās brāzmas nogāza kokus, kā rezultātā bojā gāja vismaz trīs Lielbritānijas un Īrijas iedzīvotāji. No 13 vētras izraisītajiem nāves gadījumiem divi bija Polijā un Vācijā, četri Nīderlandē, divi Beļģijā, kā arī Īrijā. Daudzi no šiem nāves gadījumiem ir saistīti ar koku uzkrišanu uz transportlīdzekļiem.

Foto: Vētra "Jūnisa" nodarījusi postījumus vairākās Ziemeļeiropas valstīs. Vismaz 13 bojāgājušie

30 gadus veca sieviete Londonā mirusi pēc tam, kad automašīnai, kurā viņa atradās, uzkrita koks.

Vētra skāra arī Vācijas ziemeļu daļu, kur tika izsludināts sarkanais brīdinājums, taču vēlāk tika atcelts.

Saskaņā ar Beļģijas policijas sniegto informāciju, 37 gadus vecs vīrietis miris no gūtajām traumām pēc tam, kad iepriekšējā dienā viņam pa galvu trāpīja saules baterija.

Nokritušie koki būtiski ietekmēja arī vilcienu kustību. Simtiem lidojumu, vilcienu un prāmju tika atcelti visā ziemeļrietumu Eiropā.

"Apollo" jau ziņoja, ka 18. februārī, tuvojoties vētrai "Jūnisa", Velsā, Apvienotajā Karalistē, tika apturēti visi vilcienu pakalpojumi un slēgtas lielākā daļa skolu. Miljoniem iedzīvotāju tika mudināti palikt mājās

Lielbritānijas meteoroloģiskā aģentūra gandrīz visā Apvienotajā Karalistē izsludināja sarkano brīdinājumu Anglijas dienvidrietumos un Velsas dienvidos, kā arī Londonā.

Meteoroloģiskā aģentūra brīdināja par ārkārtīgi spēcīgu vēju, kas var sasniegt līdz pat 144 kilometriem stundā. Aģentūra norādīja - ir sagaidāms, ka var lidot atkritumi, apdraudot cilvēku dzīvību, nodarot bojājumus ēkām, mājām un elektropārvades līnijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu