Palielinoties autotransporta skaitam Rīgā, plāno risināt problēmas ar stāvvietu pieejamību (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas stāvvietā
Automašīnas stāvvietā Foto: Publicitātes foto

Palielinoties autotransporta skaitam galvaspilsētā, pašvaldības dome pasūtījusi pētījumu, lai noskaidrotu, kā risināt problēmas ar stāvvietām. Pilsētplānotājs uzsver, ka problēmas ar automobiļu skaitu jārisina, aktīvāk pievēršoties sabiedriskā transporta attīstībai, vēsta Latvijas Radio. 

Rīgā ir vairāk nekā 6000 pašvaldībai piederošo maksas autostāvvietu. Kopš jaunā sasaukuma dome ir atklājusi dažus simtus jaunu vietu, bet likvidējusi – 16. Lai netraucētu tramvaja kustībai, pašvaldība šomēnes nolēmusi stāvvietas slēgt Krišjāņa Barona ielā starp Pērnavas un Brīvības ielu.

"Pētījums šobrīd ir sācies, un tas noslēgsies maijā/jūnijā. Tas būtu tas brīdis, kurā mēs varētu konkrētāk ziņot, uz ko tad pilsēta iet šajā autostāvvietu jautājumā.

Tāpat mums nāk klāt arī elektrouzlādes aspekts. Tas ir ciešā saistībā ar stāvvietām. Attiecībā uz maksas jautājumu, to arī plānots izvērtēt šajā pētījumā," stāstīja Vicemērs Vilnis Ķirsis. 

Pašreizējais autostāvvietu sadalījums maksas zonās nav efektīvs uzskata apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Kārlis Krēķis. Pēc viņa teiktā, jautājums par maksu būtu jāvērtē katrā vietā individuāli.

Viņš uzsvēra, ka jaunu stāvvietu izveide cilvēkiem radīs vēlmi pirkt spēkratus un vairāk ar tiem pārvietoties, tāpēc galvaspilsētā stāvvietu skaitu paplašināt nevajag.

Savukārt tādās ielās, kur automašīnas ir jānovieto daļēji uz ietves, piemēram, kā tas ir Tallinas ielā, stāvvietas būtu jāslēdz. Krēķis uzsvēra, ka tādās vietās rodas apdraudējums gājējiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu