Līdz februāra beigām "airBaltic" pārtrauks nakts lidojumus uz un no Ukrainas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" lidmašīnas starptautiskajā lidostā "Rīga".
Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" lidmašīnas starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" nolēmusi līdz 2022. gada februāra beigām apturēt nakts lidojumus uz un no Ukrainas, informē "airBaltic" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka lidsabiedrība atcēlusi piecus nakts reisus starp Kijevu un Rīgu, kā arī divus reisus starp Odesu un Rīgu.

Lidsabiedrība sazināsies ar attiecīgo lidojumu pasažieriem un piedāvās viņiem pārcelt rezervācijas uz citiem reisiem.

Aviokompānijā norāda, ka "airBaltic" pirms katra lidojuma izvērtē šī brīža situāciju un ievēro oficiālo varasiestāžu izdotās rekomendācijas. Lidsabiedrība ir gatava pielāgot lidojumu grafiku pēc nepieciešamības.

Šonedēļ "airBaltic" plāno katru dienu nodrošināt lidojumus starp Kijevu un Rīgu, kā arī divus lidojumus starp Kijevu un Viļņu.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, 21.februārī, atzina tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Tāpat ziņots, ka sestdien, 19. februārī, Nīderlandes lidsabiedrība KLM paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku atceļ visus reisus uz Ukrainu, atsaucoties uz drošības risku analīzes rezultātiem.

Vairākos medijos izskanējusi informācija, ka šīs nedēļas sākumā virkne lielo starptautisko apdrošināšanas kompāniju var atteikties segt lidsabiedrību apdrošināšanas gadījumus Ukrainas gaisa telpā. Tas faktiski nozīmētu, ka starptautisko lidsabiedrību reisi uz Ukrainu tiek apturēti un tas pats varētu draudēt arī Ukrainas pārvadātājiem.

Savukārt Ukraina līdz šim paziņojusi, ka tās gaisa telpa paliek atvērta starptautiskajiem lidojumiem, neraugoties uz medijos izskanējušo pretrunīgo informāciju šai jautājumā un rietumvalstu brīdinājumiem, ka Krievijas karaspēka iebrukums valstī var sākties jebkurā brīdī.

"airBaltic" 2021. gadā pārvadāja 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā 2020. gadā.

"airBaltic" koncerns pandēmijas ietekmētajā 2020.gadā strādāja ar 142,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 72% mazāk nekā gadu iepriekš, un kompānijas zaudējumi pieauga 29 reizes un sasniedza 264,6 miljonus eiro. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu